Ariel Charlotte

HVORDAN BRUKE MINDRE PLAST I HVERDAGEN

  • Skrevet 11.02.2017 klokka 12:40
  • Kategori: Skriverier

Husker dere jeg skrev at å bruke mindre plastikk var et av nyttårsforsettene mine? Det nyttårsforsettet har jeg virkelig prøvd å holde, og jeg har brukt mye tid på å researche hvordan jeg kan gjøre akkurat det. Jeg har kommet frem til noen punkter som er veldig lette å gjøre noe med, men som utgjør en forskjell, hvertfall hvis flere gjør det!

1. GJENBRUKBARE HANDLENETT! Denne er egentlg kanske lett, hvertfall når du kommer inn i vanen med å gjøre det. Jeg har tydeligvis ikke kommet inn i vanen, glemte mitt hjemme i dag og endte opp med å bruke en pose, men hei alle gjør feil innimellom. Mamma kjøpte ensfargede handlenett (herfra), og spicet de opp med sin fancy Silouette Cameo maskin (også derfra, men det er flere måter å gjøre det på om dere ikke har en slik maskin!). Disse handlenettene er ganske små og lette, så det er bare å ha et i sekken eller veska, eller til og med jakkelommen, så har du det der når det trengs. Normenn bruker i gjennomssnitt 1 milliard plastposer hvert år, det er omtrendt 200 poser på hver av oss. Tenk dere hvor mye de gjennbrukbare handenettene våre kan utgjøre!


2. BOKSER I STEDEN FOR PLASTIKKPOSER. Pakk inn matpakker, frukt, pålegg osv i bokser i steden for poser. Det er jo plastikk begge deler, men det er veldig mye bedre enn engangsposer som blir kastet etter en gang. Kjøleskapet blir litt fult hvis du skulle hatt en boks for hver ting, så vi bruker disse fra Freshbox for pålegg, og bær og slikt. Disse er geniale, det er så lett å finne det du skal ha, og boksene kan bare settes fram til frokost, uten noe ekstra arbeid. Skriv inn rabattkoden blogg så får dere 15% rabatt i to uker!


3. KUTT UT SUGERØR! Sugerør gjør så mye skade, og de er i de fleste situasjonene ikke nødvendig. På resturanter er det bare å spørre om å få uten sugerør, og hvis dere fortsatt vil ha det hjemme er det mye bedre å enten bruke pappsugerør, bambusugerør, eller sugerør som vaskes og brukes igjen.


 

4. VÆR OBS PÅ MIKROPLAST. Kosmetikk og hudpleieprodukter inneholder ofte små plastkuler som ender opp i havet som mikroplast (også klær, men det ser jeg om jeg får tatt med i et annet innlegg). Se etter produkter som ikke inneholder polyetylen, polypropylen, polymetylmetakrylag eller nylon, for da inneholder det mikroplast.

5. BYTT UT ENGANGS SMINKEFJERNERSERVIETTER MED TØYKLUTER. Mamma syr mye rart (link til siden hennes lengere oppe), og lagde disse tøyklutene av restestoff. Disse tar veldig kort tid å lage, det er bare å sy sammen to biter i hvordan form du vil, gjerne bruk restestoff, gamle klær eller noe slikt. Jeg bruker disse sammen med enten babyolje eller flytende sminkefjerner, slik blir det mye mindre avfall enn om du kaster en serviett hver gang du fjerner sminken. Slike kan også brukes for å fjerne neglelakk. En av disse har ikke blitt vasked enda, som vises veldig godt, men de kan altså vaskes i vaskemaskinen sammen med klærne.Dette var alle tipsene for nå, men jeg kan legge ut flere innlegg når jeg forandrer på mere. Gjerne si fra om dere har tenkt å gjøre noe med disse forslagene, eller om dere har flere tips til å kutte ned plastforbruket!

Society is messed up

  • Skrevet 30.08.2016 klokka 20:20
  • Kategori: Skriverier

Viste dere at gjennomsnittsstørrelsen på Norske kvinner er 38-40? Og gjennomsnittsstørrelsen i Skandinavia er 40-42? Størrelsene til de formfulle/plus size modellene som skal være med i årets Top Model er 38-40. I modellbransjen blir du stemplet som plus size hvis du ikke passer inn i en 34-36, du blir stemplet som plus size når du enda er mindre enn gjennomsnittet. Når i alle dager begynte størrelse 38 og representere større/formfulle mennesker? Jeg synes det er supert at Top Model kaster fra seg kravene om at modellene må være farlig tynne, men noe er serriøst galt når 38 blir plus size, når "normalt" blir plus size. Det er ikke noe rart at folk sliter med kroppsbilde når til og med gjennomsnittsstørrelsen blir merket som plus size. De aller fleste runway modellene når bmi kravet for anoreksia, de modellene vi ser overalt i magasiner, nettsider og på tv som vi liksom skal se opp til, de er så tynne at hvis vi selv hadde hatt den samme bmi'en som dem hadde vi blitt stemplet som syke. Kanskje til og med innlagt, tvangsforet. Det burde være et krav at modellene må ha en sunn bmi, en bmi langt under normalen er ikke noe vi skal streve etter og er hvertfall ikke noe vi trenger å ha som inspirasjon uansett hvor vi snur oss. Du er bra nok som du er, uansett størrelse, men noen ganger er det jævlig vanskelig å tro på det når det som glamoriseres mest er sykelig tynn. Når det å sulte seg nesten til døde regnes som å ha viljestyrke sier det seg selv at noe er galt. De modellene dere ser på bildet over her regnes alle som plus size. De regnes som plus size med sin størrelse på 38-40. Altså, jeg bruker som regel størrelse 36, noen ganger 38, og det er jo helt sinnsykt at det skal regnes som plus size. Jeg er absolutt ikke modelltynn, men det begynner å ta i litt hvis jeg kan kalle meg selv plus size. Tenk dere hvor mye lettere det hadde vært å være fornøyde hvis de som pryder forsidene på magasinene ser litt mere realistiske ut, uten å bli merket som plus size.

#effyourbeautystandards
 

Hjelp meg å få strandbarer og resturanter til å bytte til papirsugerør!

  • Skrevet 26.07.2016 klokka 21:32
  • Kategori: Skriverier


Hei dere! All plasten på bildet over her plukket jeg, Amanda og pappa med oss fra St.Petes Beach når vi var og så på solnedgangen, enda vi ikke tok med oss noe ned til stranden. Plasten vi plukket med oss kom fra et lite området (vi dro ikke dit for å lete etter plastikk, vi bare tok med oss det vi kom over på veien) rett bortenfor en strandbar. All plastikken i havet er et stort problem, men likevel fortsetter enkelte folk å kaste søppelet sitt på stranda og i havet av alle ting? Jeg startet en underskriftskampanje på change.org for å prøve og få strandbarer og resturanter til å bytte til papirsugerør, HER er link til kampanjen hvis noen av dere er interessert i å hjelpe, eller å lese mere om saken. Papirsugerør er bio degradable, som betyr at selv om folk fortsetter å kaste sugerørene f.eks på stranda så gjør de ikke i nærheten av like stor skade til dyrene og havet. Papirsugerør i seg selv kommer ikke til å redde verden, men det er en start!

Ariel C

Jeg heter Ariel, jeg er 17 år og bor i Trondheim. Her min finner dere for det meste hverdagsinnlegg, antrekk, foto, dyr, og dykking. Og innimellom personlige rants om alt og ingenting :)


Search

Bloggdesign

hits