hits

Vel.. kanskje jeg bare skal bli bake-bloger fra nå av? Blir litt mange bakeinnlegg denne måneden, men så er det mye som skal lages til jul! Et bare et bakeinnlegg til før jul, så blir det et liten pause ( I promise). Dette er ikke bare en oppskrift, men også et tips til hvordan bruke opp rester etter andre bakevarer! Her hadde vi igjen eggehviter etter noe annet mamma lagde, husker ikke hva, så da er marengs den perfekte måten å bruke opp dette på! Her hadde vi igjen 6 eggehviter, og da var den eneste andre ingrediensen nødvendig 270 gram sukker (yikes). Alt som gjøres er å pisk eggehvitene med litt av sukkeret, og gradvis ha i mere og mere til dere får en veldig stiv blanding. Jeg helte min opp ned for å se om den var ferdig, men jeg vet ikke om det er en metode jeg tørr å anbefale haha. Disse marengsene settes midt i ovnen på 100 grader i ca 2 timer. Slik skal den se ut:

Så tok jeg røren (det høres ikke helt rett ut, men det er hvertfall ikke en deig) og hadde den i en pose, med en slik fancy tut på, men ga opp etter en stund og bare brukte skje, funket bra det også!

Viktig å smake for å dobbeltsjekke at det smaker godt, men kanskje ikke smak like mye som meg!

Hvis lillebroren deres er så glad når de er ferdig har marengsene deres blitt vellykket!
Går det an å ha for mange pepperkaker? Ja. Har vi lært etter alle årene før? Nei. Kommer vi til å ha pepperkaker til langt ute i 2019? Ja. Ble det så mange at vi ikke engang har fått tid til å pynte de ferdig? Også ja.
Edit: fant ut at oppskriften er mammas egen oppskrift!

Det er vel kanskje ingen overraskelse at jeg er glad i kakao, med tanke på at dette er kakao innlegg nummer 2, bare i Desember. Jeg lager meg faktisk ikke kakao så ofte, men det er kjempegodt de gangene jeg gjør det. Tenkte jeg skulle dele min favoritt oppskrift på hjemmelaget kakao med dere. Jeg vet ikke hvem som lagde denne oppskriften, vi har bare brukt den så lenge jeg kan huske. I denne kakaoen hadde jeg oppi litt ekstra, både candy cane og mini marshmallows. Candy cane er perfekt i kakao, for den gir akkurat rett mengde mint smak. Hver gang jeg har peppermynteolje i kakaoen blir den alt for sterk, selv om jeg bare bruker 1 dråpe, så candy cane fungerer bedre hehe! Denne kakaoen er tar kort tid å lage, og kan lett bli laktosefri om melken er det, til mine fellow laktoseintolerante folk der ute. 

Oppskrift på 1 kopp kakao:

- 2,5 dl melk

- 1 ts kakaopulver

- 1,5 ts sukker ELLER 4 dråper stevia for en sunnere versjon

Bland alt sammen i en kasserolle og varm det opp. Du skal egentlig ikke kose det opp helt, men jeg er utålmodig og koker det, og det fungerer! Også ha oppi ekstra ting som candy cane og marshmallows.  Bon appetit (hvor nå enn det skrives)!
Hei dere, siden det er Lucia i dag tenkte jeg å dele favorittoppskriften vår på lussekatter! Disse lussekattene er kjempegode, og de holder seg kjempebra i frysen. Det er kanskje likså greit siden oppskriften er gigantisk, liksom 1,5 kg mel? Trodde jeg leste feil! Vi bruker ekte Safran til lussekatter, og jeg vil virkelig anbefale at dere også gjør det, for det gir ekstra smak på lussekattene, i stedet for å bare farge de gule. Oppskriften er Det Søte Liv sin, og den finner dere her, men jeg tenkte likevel det var greit å dele step by step bilder! Disse er forresten også kjempe enkle å lage, men de tar litt tid med heving.

Step 1

Bland sammen 1 liter melk, 300 gram smør og 250 gram i en kasserolle, og smelt det sammen. Oppskriften sier at du så skal ha i 1 gram Safran, men vi bruker en liten pose, som jeg tror er 0,7 gram, og det er nok! Kan ha i mere for sterkere smak, men er ikke nødvendig.

Step 2:

Kjøl ned deigen til ca. 37 grader, og bland inn 100 gram gjær, og ca. 1,5 kilo mel. Jeg måtte ha i mere mel da deigen var veldig klissete. Også kan deigen settes til heving, men dette er valgfritt da de skal etterheve i 1 time etter de er rullet ut! Jeg satte de til heving, men endte opp med å la de stå i bare sekunder, for Neo hadde så lyst å være med å rulle ut. Lussekattene mine ble gigantiske, så jeg ville hoppet over dette steget.

Step 3:

Rull ut lussekattene i lussekatt-former (?), og legg de på stekebrett.  Sett de så til heving i 1 time. Mens de hever sett på ovnen på 200 grader (ville ikke gått over, for da blir de veldig brune uten å være stekt ferdig på innsiden. Like før du seter dem inn, pensle de med 1 egg og 1 ss melk pisket sammen, og ha på rosiner om du ønsker. Sett de så inn i ovnen på i mellom 7-10 minutter, mine sto på 10 minutter, eller litt mere.

Excuse mine ekstremt tørre lepper på dette bildet, denne liquid lipsticken har holdt seg på i hele dag (det er Elf sin!)
Tenkte å dele et kjapt og lettvint middags forslag, som også er vegetar (tror faktisk det er vegansk også med unntak av brødet?)! Det er en Toro middag med noe ekstra oppi, og selv om jeg foretrekker å lage ting fra bunnen så elsker jeg dette måltidet! Vi er 5 stykker, og lager med 2 poser om gangen, men da har vi igjen rester til en god mengde lunsjer. Jeg er forresten ikke vegetarianer, men har alltid minimum en kjøtt fri dag i uken, og da er slike retter som er stappfull av grønnsaker mine go-to middager (rettelse: de dagene det faktisk er jeg som lager middag er det mine go-to middager). 

Alt du trenger er 

* Toro Thai Suppe Red Curry Pose(r)

* Kokosmelk

* Grønnsaker du liker (jeg bruker Gulrot, Brokkoli og Asparges)

* Brød/Loff

Du begynner med å blande ut innholdet i postene med vann (8dl per pose), slik det står bak, også blander du inn kokosmelk isteden for fløte (2dl per pose)

En slik koksmelk er nok til to poser!

Kutt opp grønnsakene du ønsker i ca. like størrelser, ikke gjør som meg og ha dobbelt så store brokkolibiter, da de blir glovarme.

Ha grønnsakene oppi kasserollen med suppen, og kok til grønnsakene er myke, tok rundt 20 min for meg.

Server med brød, og hvis du har behov for å kjøle ned suppen eller gjøre den mindre sterk fungerer rømme.

 
Okei, så vet jeg ikke om den er verdens beste, men utrolig god er den hvertfall! Dette er en pizzaoppskrift som familien har brukt lenge, først morfar også mamma. Vi lager denne hver Fredag (FREDAGSPIZZA, LØRDAGSTACO!), og har fått kjempemange komplimenter opp igjennom årene når vi har servert på bursdagsselskap og slikt. Anbefaler dere å prøve den ut om dere trenger en ny pizzaoppskrift!

1. Sett deigen:

For å lage deigen blandes disse ingrediensene sammen, vet ikke om rekkefølgen er viktig, men det er slik jeg alltid har gjort det:

2.5 dl vann, litt varmere enn lunkent

3 ss olje

1 ts salt

ca. 400 g hvetemel (mere om deigen blir for seig)

1 pose tørrgjær

Miks alt sammen til du får noe som ligner på det første bildet, også dekk til deigen og sett den til heving i 1 time. Gjerne sett deigen på en varm plass slik at den blir ekstra luftig. Vi bruker hjemmelagde bivokspapir, som vaskes etter bruk for å kutte ned på mengden engangs plast vi bruker!

2. Flat ut deigen og ha på saus

Flat ut deigen (kommer ikke på hva det egentlig kalles haha) etter den har hevd, og gjerne la den ligge litt mens du steker kjøttdeig og kutter opp det som skal på, fordi deigen har en tendens til å trekke seg sammen. Også har du på pizzasaus, vi bruker denne ↓. Vanligvis vanner vi den ut for å ikke få den sterke pizzasaus smaken, men det virker som det virker som de som produserer sausen nå har gjort det for oss (sneaky much?) så det hoppet vi over i dag. 

3. Ha på ingrediensene

På pizzaen vår har vi kjøttdeig og ost over hele deigen, og løk og tomat til pappa, hvis dere ikke har en pappa som foretrekker løk og tomat på alt kan dere hoppe over dette trinnet! Og hvis dere lurer; ja fjølen må være rosa. Vi steker pizzaen på 200 grader i 12 minutter.

4. Bon Appètit!

Ps. om dere ønsker ekstra smak er pizzakrydderet fra Dolly Dimple's kjempegodt!

Okei, sunt er det kanskje ikke, men såå godt! Hadde ekstra god tid i morgest og smekket til med sveler. Typisk meg at jeg brukte så lang tid på å lage svelene, og ta bilder, at jeg måtte hive i meg maten mens jeg sto på kjøkkenet for da var det på tide å dra! Greide ikke å spise opp alt på fatet, så da ble det lunsj ut av det også. Glemte faktisk å føle oppskriften så jeg bare blandet sammen alle ingrediensene ikke i noen spesiell rekkefølge, også halverte jeg den orginale oppskriften da. Vet ikke hvor oppskriften er fra for jeg fikk bare masse sreenshots fra mamma, men her er hvertfall de rette ingrediensene (men halvert), og det ble minst like gode sveler når alt bare ble blandet sammen.

 
Heisann! Denne oppskriften er veldig lik oppskriften på sunn og god vegansk iskrem, men den er en sorbet isteden, og er veldig frisk og god (og sunn). Det jeg gjorde for å lage denne var å mikse frossne mango, frossne jordbær og litt eplejuice (den ville ikke blende uten), også strødde jeg litt mørk sjokolade over. Går an og blande jordbær, mango også kakaopulver, men det prøvde jeg ikke så jeg kan ikke si om det er noe godt. Denne sorbet(en?) tror jeg kan være god om sommeren, hvis det skal være hakket sunnere en vanlig is :) 
Kom over denne oppskriften og var bare nødt til å teste den ut: vegansk, sunn iskrem som besto av to ingredienser, yes please! (nei jeg er ikke veganer, men det skader definitivt ikke å spise noe vegansk). For å lage denne isen tar du frossen banan og kakaopuver og blander det sammen i en blender, du bestemmer selv hvor mye banan du vil ha (mengde is) og hvor mye kakaopulver (hvor sterk sjokolade smak). Jeg toppet min av med litt strø, som selvfølgelig ikke er sunt, MEN I want sprinkles, so I'll have sprinkles.
Hadde laget en posjon til meg selv, men så var det noen som ville ha. Altså, Neo tok skjeen min og satt klar til å "spise opp absolutt alt", haha. Godt var det hvertfall! 

 
"Ser på Netflix og scroller gjennom weheartit, finner et bilde av en brownie, løper opp trappen og lager brownies"


For å lage disse nydelige brownisene begynner du meg å piske eggene og sukkeret til eggedosis. Smelt smørret og bland inn sjokoladen, når sjokoladen og smørret er smeltet blandes det sammen med eggedosisen. Bland inn hvetemelet, og ha røra i en papirkledd langpanne og stek i ca 25-30 minutter på 165 grader og ikke-varmluft (hva nå enn det heter).
Jeg hadde også et par scoops med laktosefri vaniljeis til browniesene. Dere kan bruke hvilken som helst is (eller ingen is), men denne isen er såå god. 

Heisann, nå tenkte jeg å dele oppskriftene til en kjempegod tapas! Noe av det beste med tapas er at det kan lett gjøre om til f.eks juletapas eller restetapas. I jula når vi hadde tapas hadde vi i også ribbe og sossiser, også har vi noen ganger kjøttrester som ikke er nok til å brukes til noe annet, det går fint til tapas. Denne gangen hadde vi noen sossiser igjen som vi brukte.

Til denne tapasen hadde vi:Alt dette skal i ovnen på 200 grader, scampien ca 15 min, dadlene ca 20 min og tomatene og maisen i 15-20. Dadlene skal bare surres inn i bacon og de ferdigkokte maiskolbene skal bare kuttes opp i mindre biter. Til tomatene og scampien er det bare å ha på rapsolje og hvitløkspulver, vi hadde også på rosmarin på noen av tomatene.

 
Paprikaen er det bare å dele opp i ringer (eller hvordan du selv vil ha den), hvitløksbaguettene er det bare å varme opp i ovnen, chorizoen og osteterningene er ganske selvforklarende. Vi har kjøpet aioli og sweeet chillisaus, men vi lager også hjemmelaget hvitløksressing med rømme og raspet hvitløksfedd, siden den passer best til potetene.


Disse potetbåtene er det på olje og maldonsalt på, de stekes i ovnen på 200 grader i 35 minutter.


Biffen er barbeque marinert og stekt i stekapanna, kylllingen brunes i stekepanne, også stekes den i ovnen på 200 grader i 20 min. Hvis det er noe annet dere tror kan passe er det bare og legge på det også! Vi bruker også å ha noen salte nachos attmed, med glemte det denne gangen.

Til kjøttbollene blander du sammen 400 g kjøttdeig, 2 ss potetmel, 1,5 dl melk, 2 ts chillipulver og 2 ts hvitløkssalt. Når kjøttbollene er ferdige skal de se slik ^ ut. De skal først stekes i stekepanna slik at de får litt farge, også legges i en kasserolle (med vann i selvfølgelig) til de er ferdige


Her er oppskriften jeg bruker de gangene jeg lager brownie in a cup, tar bare noen minutter å lage! Perfekt hvis du vil ha noe som minner om kake, men ikke gidder å bake. Det smaker ikke det samme som ekte kake/brownies, men det er godt og det metter sjokoladesuget. Har desverre ikke lykkes med å få den til å se særlig fin ut enda, så dere får google bilder av brownie in a cup for å bli fristet, haha. Gjerne legg igjen en kommentar hvis du har en oppskrift du liker veldig godt.Slik ser det ut når det er ferdig. Ser egentlig ut som vanlig sjokolade kake synes jeg.

Vi har brukt denne oppskriften ganske lenge nå, og den er sååå mye bedre enn andre tacokrydder jeg har smakt. Den tar ikke noe lang til å lage heller, det er bare å blande sammen krydderet også ha det på kjøttdeigen å spe med litt vann slik du vanligvis bruker. Oppskriften er hentet fra nettet en plass, husker ikke hvor.


Ariel C
Jeg heter Ariel, jeg er 19 år og bor i Trondheim. Her min finner dere alt i fra innlegg om min hverdag, reiser, foto, diy, til innlegg om miljøet, og dypere ting!


Legg meg til som venn

Arkiv


· Desember 2018 · November 2018 · Oktober 2018 · April 2018 · Mars 2018 · Februar 2018 · Januar 2018 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · DIY · Dykking & Fridykking · Dyrene · Foto · Hverdag · Inspirasjon · Kreativitet · Kronisk Syk · Mat · New In · Personlig · Redd verden litt · Reise · Skjønnhet · Skriverier · Trening · VideoerSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Min Instagram · Min YouTube KanalDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.