hits

Jeg har bestemt meg for å gjøre Blogmas i år! Som vil si minimum et innlegg hver dag til og med julaften. Har planlagt kjempemye, både jule innlegg og vanlige innlegg. Har til og med laget en liten kalender som jeg har hengt opp på rommet, stappfull av planer og ideer. Har så mye bloggmotivasjon for tiden og skal utnytte det til det fulle. Har planlagt innlegg for alle dagene, har forhåndsskrevet/gjort forberedelsene til nesten halvparten, også kommer det nok flere underveis, som ikke kan planlegges. Håper dere holder dere i nærheten, og liker innleggene framover, og gjerne kom med tilbakemeldinger underveis.

Håper dere får en super kveld i mellomtiden, også kommer jeg tilbake i morgen med årets første Blogmas innlegg!
Her kommer enda ett innlegg om mine cruelty free favoritter, denne gangen hudpleie favorittene mine! Jeg oppdaget faktisk mens jeg tok bilder til dette innlegget at den flytende sminkefjerneren jeg bruker fra Nivea, ikke er cruelty free, så gjerne tips meg om dere vet om noen bra dyrevennlige sminkefjernere! Her er hvertfall mine favoritter, som ikke tester på dyr.

Håndkremer og body butter fra The Body Shop:

Alle disse produktene er mini versjonene, siden jeg har fått de i gavesett, men både håndkremene og body butter fra Body Shop er store favoritter her. De er kjempegode for tørr vinter hud. Mange av Body Shop sine produkter har også lukter som jeg tåler! Jeg er veldig sart på lukter på grunn av migrenen min, men har noen utvalgte produkter herfra som til og med jeg tåler.

Ansiktsmasker: 

Jeg har så mange favoritt ansiktsmasker at jeg kunne ikke dele alle her, men her er noen utvalgte favoritter. Den helt til venstre er fra The Body Shop, og er definitivt på den dyre siden! Jeg har fått den i gave, og den er helt fantastisk. Irriterer meg så mye at den er så dyr, for den er så bra at jeg tror nesten jeg må skaffe en ny når den går tom. Denne ser forresten ut som syltetøy inni, og det er det beste syltetøyet jeg noen gang har hatt på ansiktet. Ansiktsmaske nummer to er fra Formula 10.0.6, og koster rundt 100 lappen på Vita. Den siste kjøpte jeg på Wallmart da vi var i Florida sist, og den er så god! Skal plukke med meg flere neste gang jeg drar.

Lush sine Naked produkter:

Disse har jeg først prøvd nå nylig, men de er jo bare helt fantastiske. Og 100 plusspoeng for mangelen for innpakning! Elsker disse, og skal definitivt hamstre med meg disse også neste Florida tur (disse kan også kjøpes her eller på nett, men jeg velger å hamstre i Florida siden det er billigere der!)

Shower scrub:

PS fra Primark til venstre, og Body Shop til høyre. Elsker begge disse, utrolig gode innimellom for å pampre huden litt, og lukter i tillegg kjempegodt! Min favoritt er den fra Primark, som dere ser koster den omtrent ingenting for en kjempeflaske, men den andre er kjempegod, og kan kjøpes i Norge, det er jo et pluss!

Foaming face cleanser:

Såvidt jeg kan se er Simple cruelty free, men de har ikke fått sin offisielle sertifikasjon som sier at de er dyrevennlige enda, men de skal være dyrevennlige likevel. Har lest at denne både er og ikke er dyretestet, men velger å tro at de ikke er dyretestet da Simple selv sier det

Simple is kind to skin and to animals too. We do not test our products on animals. We believe products that are safe for humans can be developed using non-animal approaches.

og de fleste andre sidene er enige.  Denne bruker jeg ikke hver dag, men noen ganger, spesielt etter jeg har tatt av sminken, eller om jeg fjerner sminken mens jeg er i dusjen. Jeg er litt rar på den måten, til meg er dette en sminkefjerner om jeg er i dusjen, men en cleanser for etter sminken om jeg ikke er i dusjen. 

Jeg har et lite spørsmål til dere på slutten her! Jeg poster ganske mange favoritter som jeg har kjøpt med meg i USA eller i UK, fordi jeg sparer opp til å shoppe med meg favorittene mine når jeg drar dit, men hva synes dere om at jeg deler produkter som ikke er å få tak i her? I dette innlegget har jeg prødt å ha en liten miks med produkter som kan kjøpes her, og i utlandet. Jeg tenker det er greit fordi det er veldig populært å dra på ferie til disse plassene, og kanskje noen ønsker tips, men om dere ikke liker det kan jeg prøve å holde meg mere til produkter som er å få tak i her i Norge! Ikke vær redd for å være ærlig om hva dere tenker om slike tips, jeg spør av en grunn!
Jeg sa jeg skulle i dag gjøre et forsøk på å lage en helt emballasjefri middag, og jeg tenkte nå å fortelle dere hvordan det gikk. Hint: det gikk overhode ikke etter planen. Jeg fikk tak i poteter, ris og krydder helt emballasjefritt, that's it. For å i det hele tatt få til en middag måtte jeg legge til en loff, den var kun pakket inn i papir, som jeg brente etterpå. Også måtte jeg ha flere grønnsaker, og jeg endte opp med hermetiske grønnsaker. Grunnen til at jeg valgte de som er hermetiske er at hermetikk kan resirkuleres og brukes om og om og om igjen, kjempemange ganger. I motsetning til de ferske grønnsakene, der alle var pakket inn i en eller to pakker med plast utenpå. Denne plasten er mere skadelig enn hermetikk, da det ikke kan resirkuleres like mange ganger. Så derfor valgte jeg hermetikk. Har sett på både Meny, Obs og tidligere Rema, men til lite hell. Er utrolig skuffet over hvor mye plastikk som skal utenpå alt. Gulerøtter for eksempel trenger overhode ikke to poser plastikk rundt seg. Føler noen trenger å virkelig ta tak og fjerne all den unødvendige plasten, for frukter og grønnsaker med egne skall trenger ikke så mye beskyttelse. Å lage en emballasjefri rett skal være mulig, om du så spiser kun grønnsaker til middag, så dette er jeg utrolig skuffet over. 

Her er alt jeg handlet

For å gjøre ting enda verre, var over halvparten av potetene jeg kjøpte fra Meny giftige! Altså grønne på innsiden, som kan gjøre både dyr og mennesker alvorlige syke. Er utrolig glad for at mamma stoppet meg i å tilberede disse potetene, og å gi av de til den bittelille hamsteren min. Er dette noe folk liksom vet, at grønne poteter er farlige? For det viste ikke jeg! Så nå sitter jeg igjen med en loff, ris, krydder, to (små) poteter, og noen hermetiske grønnsaker: 

Her er alt jeg fikk tak i uten emballasje, med nett og bokser hjemmefra som brukes igjen

Så, at det er grønnsakene som ødela dette måltidet hadde jeg aldri trodd. Mente det hvertfall om sommeren var grønnsaker uten emballasje å finne, men er det virkelig kun om sommeren vi skal kunne være miljøvennlige?

Her er all emballasjen, ikke akkurat emballasjefritt. Papirposen ble brent i ovnen, så den er grei nok. Også sitter jeg da igjen med to hermetikkbokser som må resirkuleres.

Endte opp med å lage Paella, ble jo greit til slutt med er veldig skuffet over hvor lite det var å få tak i. Hvis dere lurer, den butikken vi var på tidligere i uken for å handle uten emballasje, hadde ikke grønnsaker... kun om sommeren selvfølgelig. 

Har noen av dere prøvd å laget en middag uten emballasje før, kanskje andre steder enn i Trondheim, isåfall hvordan gikk det? Jeg har planer om å teste igjen i sommer, da de kanskje har mere grønnsaker uten emballasje, men skal være unødvendig å må vente så lenge.
Begynner vel å bli på kanten til for mye sminke innlegg her nå, men har dere sett noe så fint! Jeg hadde en koselig liten jentekveld for noen dager siden, for å feire bursdagen min, og fikk denne nydelige saken fra en av venninnene mine. Jeg mener, se på det fine palette da! I tillegg var gaveesken så fin at den skal jeg ta vare på, og sette i sminkehyllen min. Dette er Urban Decay sitt Backtalk eye og face palett, med både blush, highlightere og øyenskygger. Gleder meg til å lage en look med dette snart, men først kommer Modern Renaissance looken!
Jeg vil bare tipse dere om en kjempefin serie, Helene sjekker inn. Denne serien er gratis på NRK TV, og jeg vil sterkt anbefale dere å se den. Denne serien handler om Helene som sjekker inn på forskjellige steder og skal vise hvordan der er å jobbe/bo/være innlagt på disse stedene. Hun sjekker inn for noen dager, og er der 24/7 til hun er ferdig, hun både sover og spiser der.  Noen av stedene hun har vært er Fengsel, sykehjem, asylmottak og på nyfødt intensiv på St. Olavs. Det er den nyeste episoden, som jeg nettopp så ferdig. Dette var faktisk den gamle arbeidsplassen til mamma, og det er utrolig kult å se hva hun har jobbet med. Å få se hvor utrolig mye disse legene og sykepleierne gjør for å holde liv i så små babyer. Jeg husker faktisk fra flere år tilbake at mamma har fått endel julekort/takkekort fra familiene til de små babyene hun har vært med på å redde, som vi har hatt framme i huset. 

Jeg har ikke sett alle episodene i denne serien, men jeg har sett en del og lærer så utrolig mye av de jeg har sett. På siden til NRK står det at en ny episode om Helene som sjekker inn i et kvinnefengsel kommer i morgen, så den gleder jeg meg også til å se! Denne serien er helt ekte, og vi blir vist både gode og vonde øyeblikk. Anbefales sterkt! Her kan dere se serien.
Er vel ingen som er overasket over hvor jentete jeg er, lever omtrent i kjoler og skjørt for tiden. Eneste som hadde gjort dette antrekket mere jentete er om jeg faktisk hadde fullført sminken. Sluttet liksom etter foundation og bryn, vet ikke helt hvor mye vits det var. Og en hårsløyfe! Det tenkte jeg ikke på en gang. Dette antrekket består av en kjole, som jeg hadde en tykk, oversized genser utenpå, som jeg knytet opp. Ville så gjerne gå med denne genseren i dag, men følte for å style den litt mere enn tidligere da jeg hadde på denne og en joggebukse. Tror denne versjonen er den mest bloggvennlige haha! Jeg har vært konstant kald lenge nå, så denne genseren er helt fantastisk, og den kommer nok til å bli brukt flittig gjennom vinteren. Så lenge ingen glemmer seg og hiver den i trommelen, har hørt rykter om at den tar natta om det skjer. 

Genser Primark // Kjole Forever 21 // Sko Din Sko
Mamma og pappa kom nylig hjem fra en tur til London, og var snille nok til å handle litt for oss på Primark! Her er en liten sneak peak på innkjøpene, som blir vist bedre i antrekksbilder framover! Har hatt så lyst på disse plaggene, så gleder meg veldig til å få satt sammen litt flere antrekksbilder framover. Har også fått høre at det er mere som skjuler seg i kalendere/julegaver, så jeg er veldig spent på å se hva det kan være! Denne genseren på bildet øverst er det mykeste genseren jeg noen sinne har eid, den kjennes ut som et pledd, og kommer sikkert til å være helt fantastisk framover i de kalde vintermånedene. Må bare finne en fin måte å style den! I dag har jeg "stylet" den med joggebukser, og det var ikke helt det jeg hadde i tankene. Tenker den hadde vært fin enten med et par dongeri bukser, tucked inni et skjørt, eller til og med over en kjole!

Denne shower scrubben er den beste jeg noen gang har prøvd, og den lukter i tillegg helt himmelsk! Anbefaler sterkt å kjøpe den om noen av dere skulle befinne dere i nærheten av en Primark. Den koster bare £2 (ca 20 kroner), og er cruelty free, så please take my money Primark.
Så utrolig godt det var å få klippet vekk alle de slitte tuppene! Føler meg nesten som et helt nytt menneske. Håret mitt er veldig tykt, og vokser i tillegg veldig fort så det blir så ille når det først blir slitt. Jeg klippet faktisk vekk en stor del tidligere i høst, men jeg vet ikke helt hva som skjedde der. Det har allerede blitt mye lengre enn når jeg klippet det, viste ikke at hår kunne vokse så fort. Uansett så er det kjempegodt å få fjernet alt det slitte. Endelig slipper jeg å grue meg til å dusje og børste håret! Jeg børster vanligvis ikke håret mitt, men det måtte jeg selvfølgelig når det var slitt og flokete. Gjorde en liten avtale med mamma der jeg klippet hennes hår, og hun klippet mitt, så der var det en heftig sum spart. Åja, jeg skrev ikke lengre langt hår i tittelen, og det er det sikkert flere som er uenig i at jeg ikke lengre har langt hår, men for meg er dette kort! Det blir ikke stort kortere enn dette på meg.
I dag har jeg og mamma vært å testet ut noen miljøvennlige butikker her i Trondheim, Etikken og Lush. Jeg skrev for en liten stund siden om at jeg ønsker å lage en helt emballasje fri middag, og det kommer enten på Torsdag eller Fredag! Vi sjekket ut Etikken, som har blant annet krydder, ris, bønner og slikt helt uten emballasje. Du kan bruke papir poser derfra, men det vi gjorde, og som selvfølgelig gjør det helt emballasje fritt er at vi hadde med oss beholdere hjemmefra. Så da plukket vi med oss ris og gurkemeie som jeg skal bruke til middagen, også skal jeg å tak i emballasje frie grønnsaker senere i uken. Denne butikken var veldig kul, jeg liker konseptet veldig godt og var faktisk veldig nylig at vi oppdaget at det fantes en slik butikk her. Anbefaler dere å sjekke den ut om dere bor i Trondheim, og ha med egne beholdere! 

Vi dro også innom Lush og plukket med et par småting. Jeg elsker Lush, de er cruelty free, og kjempeflinke til det med emballasje. De har en Naked kolleksjon som er dusjsåper uten flasken, shampoo og balsam barer, blant annet. Den dusjsåpen jeg plukket med meg har den beste lukten jeg vet om, og det kommer fra meg som er veldig sart på lukter! Også har de jo de nydeligste badebombene. Både jeg og mamma plukket med et par til julebadene (aka. den eneste gangen i året jeg husker at vi har badekar). Skal teste ut disse produktene og passe på å dele hva jeg synes med dere, kommer hvertfall et innlegg med cruelty free hudpleie favoritter snart! 
Dette palette har jeg ønsket meg så lenge! Modern Renaissance fra Anastasia har stått på listen lenge nå, og jeg hadde lyst å kjøpe det i sommer, men endte opp med å kjøpe Soft Glam i stede. Så jeg er så glad for at jeg endelig har dette palette, og gleder meg til å teste det ut. Lillesøster ga det til meg i går, som forsinket bursdagsgave/tidlig julegave! Jeg har jo Soft Glam fra Anastasia som jeg har brukt omtrent daglig siden jeg kjøpt det, og jeg er så stor fan av palettene deres, og nå har jeg endelig et til i kolleksjonen.

Jeg har aldri hatt noen særlig interesse for sminke før, annet enn at jeg liker å ha på meg sminke. Men i løpet av det siste året har sminkeinteressen bare vokst og vokst. Jeg er blitt mye mere interessert i å teste nye looker, og ikke minst kjøpe mere sminke (det kan umulig være bra for bankkortet!) Sminketalentet er ikke helt i boks enda, men jeg jobber med saken. Hvem vet, kanskje kommer det bilder fra en look med dette palette snart?
Okei, jeg skjønner at nettsider får med seg mye av det vi gjør og søker på for å vise oss mere relevante annonser og slikt, men dette her var litt på kanten! For et par uker siden åpnet jeg Ebay på pc'en min for å se om jeg fant en ny matskål til hamsteren min, Sarabi. Jeg fant en med en gang, og åpnet den i en ny fane på pc'en, men glemte helt av å faktisk kjøpe den. Etter et par dager med denne fanen bare liggende der, fikk jeg plutselig en mail fra Ebay. I den mailen sto det at de har sett at jeg har hatt akkurat dette produktet åpent, og ga meg en rabattkode, slik at jeg skulle kjøpe skålen. Rabattkoden var såpass bra at jeg betalte 0,- for skålen og porto. Jeg var faktisk ikke sikker på om jeg turte skrive inn adressen min, navn og nummer, men endte opp med å gjøre det, og for et par dager siden dukket skålen opp. Er det bare meg, eller er dette litt vel creepy? Føles jo veldig ut som om noen følger med på alt vi gjør!

Sarabi ønsket ikke å posere med den nye skålen i dag, så da får det bli noen bilder av frøkna som koser seg med en liten Cheerios i steden, se hvor stor en Cheerios er i forhold til henne da! 
Er det egentlig vinter før det første snøfallet blir postet overalt? Har vært frost på bakken i en uke nå, men i går begynte det har det i tillegg å snø. Jeg er alt for gira på dette. Jeg liker ikke kulde en gang, likevel hoppet jeg ut med en gang for å ta bilder. Vi får se hvor lenge jeg holder før jeg begynner å klage over kulden... hvem prøver jeg å lure, jeg og lillesøster så film i går pakket inn i ull undertøy, pledd og fyring i peisen, og klagde over kulden! Jeg er alltid kjempegira på vinterens første snøfall, får så mye julestemning av det. Mens vi snakker om julestemning, jeg hadde egentlig bestemt meg for å vente med julepyntingen til neste fredag, siste dagen i November, men i skrivende stund har julepynt eskene plutselig begynt å dukke opp rett ved siden av meg. Kan jo ikke sette de tilbake nå, så får vel bare pynte da.

                                                       
Angrer meg skikkelig på at jeg ikke dro det grå gulvteppet mitt med meg inn i bildet.

Kjole Forever 21 // Cardigan Primark // Strømpebukse Cubus // Scrunchie Cubus
Pysjamaser fra Cubus

 
Hei dere!

Jeg tenkte å vise hvordan jeg gjør min veldig enkle hverdags sminke look nå. Jeg sier overhode ikke at dette er "rett" måte å sminke seg på, men dette er slik jeg gjør det! Jeg er ikke særlig flink på sminke selv, men denne lokken synes jeg er veldig lett å gjøre og den er veldig lett og både style opp og ned. Litt winged liner, litt glitterskygge på øyelokket og en leppestift så er den klar for det meste. Sminken sitter også utrolig godt! Alle produktene jeg har brukt på denne looken ser dere lengre ned i innlegget.

Step 1

Jeg bruker kun primer når jeg har mye urenheter i huden, og siden huden min er ganske fin nå bruker jeg kun fuktighetskrem før jeg sminker meg. Tenkte også det var viktig å slenge inn et bilde helt uten sminke, for selv om jeg liker å bruke sminke har jeg ingenting i mot å gå uten!

Step 2

For denne øyenskygge looken starter jeg med et veldig tynt lag foundation på øyelokket, etterfulgt av en lys nøytral farge over hele lokket.

Step 3

Jeg bruker her NYX Ultimates paletter, og siden det ikke står navn på fargene har jeg tatt bilder av de jeg bruker. Her bruker jeg en lys brun farge over hele lokket, og blender godt i kantene. 

Step 4

Her bruker jeg en ganske mørk rødlig farge i creasen, starter med litt også pakker på med mere etterhvert.

Step 5 & 6

Her har jeg både ordnet hudsminken med foundation, concealer og pudder, og så har jeg fylt inn brynene med brow pomade og brow get på toppen.

Step 7

Her har jeg hatt på liquid highlighter og pudder highlighter, som ikke kommer så godt fram på dette bildet, også fullført looken med maskara!

 
Tenkte å dele et kjapt og lettvint middags forslag, som også er vegetar (tror faktisk det er vegansk også med unntak av brødet?)! Det er en Toro middag med noe ekstra oppi, og selv om jeg foretrekker å lage ting fra bunnen så elsker jeg dette måltidet! Vi er 5 stykker, og lager med 2 poser om gangen, men da har vi igjen rester til en god mengde lunsjer. Jeg er forresten ikke vegetarianer, men har alltid minimum en kjøtt fri dag i uken, og da er slike retter som er stappfull av grønnsaker mine go-to middager (rettelse: de dagene det faktisk er jeg som lager middag er det mine go-to middager). 

Alt du trenger er 

* Toro Thai Suppe Red Curry Pose(r)

* Kokosmelk

* Grønnsaker du liker (jeg bruker Gulrot, Brokkoli og Asparges)

* Brød/Loff

Du begynner med å blande ut innholdet i postene med vann (8dl per pose), slik det står bak, også blander du inn kokosmelk isteden for fløte (2dl per pose)

En slik koksmelk er nok til to poser!

Kutt opp grønnsakene du ønsker i ca. like størrelser, ikke gjør som meg og ha dobbelt så store brokkolibiter, da de blir glovarme.

Ha grønnsakene oppi kasserollen med suppen, og kok til grønnsakene er myke, tok rundt 20 min for meg.

Server med brød, og hvis du har behov for å kjøle ned suppen eller gjøre den mindre sterk fungerer rømme.

 
Se så koselig post jeg fikk i dag, min nye almanakk for 2019! Jeg er helt avhengig av mine personlige almanakker som jeg har hatt opp igjennom årene, det er så perfekt at du kan gjøre den så personlig. Jeg valgte å ta et bilde av meg selv framfor Midhope Castle i Skottland, også kjent som Lallybroch i Outlander, for jeg blir så glad av å se på bildene fra skottland. Tenker at et bilde som automatisk gjør at jeg smiler er helt ok å ha på noe jeg ser i hver dag! Denne almanakken vant jeg i en konkurranse fra fineste Lena Bakken. Lena har en kjempefin blogg så jeg anbefaler dere sterkt å sjekke den ut. Og igjen, tusen takk til Lena! Denne kommer til å bli kjempegodt brukt. I år har de også kommet med noe nytt du kan velge å ha med, og det er disse søte sitatene som er med på hver uke, jeg elsker motiverende sitater så dette er midt i blinken!

Almanakken er fra Personlig Almanakk
Jeg vil tipse dere on noe som jeg begynte med i starten av i fjor, og kommer til å fortsette med framover. Dette er minnekrukker, også kjent som memory jars. Her har jeg en krukke fra 2017, og en fra 2018. Disse krukkene fyller jeg opp med minner fra året, slik som fly billetter, kino billetter, armbånd fra events, kart fra Disney, og andre ting jeg liker å samle på, og ha å se tilbake på. Jeg elsker ideen med å samle alt i en krukke, for da er det mere begrenset for hvor mye du kan samle på, og alt er på en plass. Hver gang jeg rydder rommet mitt finner jeg slike ting overalt, så det er jo så mye bedre å samle alt i en krukke. Sparer både plass, hindrer at for mye blir spart på slik at det bare blir rotete, og du vet alltid hvor du har det. Krukken til venstre er den første jeg begynte med, så den er ikke like full som den fra i år. I denne krukken har jeg blant annet toppen fra Champagnen fra 18-års dagen min og kvitteringen fra min første tatovering. Krukken til høyre er fra i år, og den er stappet til maks! Her har jeg fly billetter og armbånd fra Bali, samme fra Florida, og Skottland, jeg har også russekort, både mitt og fra vennene mine, og andre koselige ting jeg liker å ta vare på. Jeg skal skaffe meg en ny krukke nærmere 2019, og få spart opp enda mere!
*Dyrene måtte selvfølelig bli med siden de er halvparten av rommet mitt*
Wiii video fra Skottland! Har drømt meg bort i Skottland helt siden vi kom hjem (hvem prøver jeg å lure, siden før reisen ble bestilt!), og har nå fått ordnet ferdig videoen. Har ikke ville ordnet den ferdig før, siden den er så koselig å jobbe med. Men følte det ble på tide å få postet den. Jeg skal ikke skryte på meg kjempegod redigering, men grei nok til at jeg føler det er kjempekoselig å ha en slik video og se tilbake på! Forhåpentligvis kan kanalen min bli fylt opp med slike videoer etter hvert!
 


 
Jeg har lenge tenkt over om produktene jeg bruker og kjøper er cruelty free eller ikke, men det er først ganske nylig at jeg har fått til å bytte ut store deler av sminken min med produkter jeg vil støtte. For ikke så lenge siden følte jeg det var ganske vanskelig og både finne cruelty free produkter og passe på prisen, men flere og flere merker har gjort forandringer på dette, eller blitt mere tilgjengelig. Så nå følte jeg det var et fint tidspunkt å vise noen av mine sminke favoritter som kan brukes med god samvittighet! Jeg har som sagt ikke forandret alt enda, men her er noen av de jeg bruker nå.

ØYENSKYGGE

Mine to go-to øyenskygge paletter er Anastasia Soft Glam og NYX Ultimates. Jeg bruker hvertfall en av disse palettene omtrent hver gang jeg sminker meg, og jeg elsker fargene i begge! De er begge veldig nøytrale, enkle og blende, og funker til både hverdags looks og fest looks. Anastasia palette er en god del dyrere enn jeg vanligvis bruker på sminke, og var en liten splurge for meg, men jeg føler det er så verd det. 

FOUNDATION & CONCEALER

Denne foundationen fra Covergirl har vært min favoritt lenge nå, den sitter så godt og lenge! Jeg plukker den med meg hver gang jeg er i USA, og er faktisk usikker på om den er å få tak i her. Gjerne si fra om noen av dere har sett den i Norge! Det er hvertfall veldig billig, på Target og Wallmart, de har den for under 100,- Tart Shape Tape concealeren kjøpte jeg for første gang i sommer, har aldri brukt så mye penger på en concealer før, men hadde veldig lyst å teste den ut. Jeg elsker den, og tror faktisk jeg kommer til å plukke den opp igjen. Har før brukt en som er dyretestet, så har ikke lyst å kjøpe den igjen når det finnes bedre alternativer. En annen concealer jeg liker er denne fra Makeup Mekka, men den er veldig liten i størrelsen, så ville anbefalt å kjøpt med flere på en gang på salg. Har for øyeblikket ingen pudder å anbefale, kjøpte et pudder for noen år siden nå som desverre ikke er cruelty free, men skal skaffe cruelty free når jeg bytter det ut!

HIGHLIGHT

Jeg bruker disse to fra Makeup Mekka, har først på liquiden, og så Pixie Dust. Har brukt disse siden jeg først begynte å bruke highlighter, og jeg er obsessed. Kjempebillig, og ikke minst bra. Sitter ganske lenge med litt setting spray hjelp, men sitter likevel ikke hele dagen. Det går helt fint for min del, for denne prisen har jeg bare på mere om jeg føler for det.

MASKARA & EYELINER

Når det kommer til maskara har jeg ingen spesifikke favoritter, jeg bytter hele tiden. Jeg veksler mellom disse to for øyeblikket. Har brukt endel fra Maybelline før siden jeg rett og slett glemte at de dyretester. Så nå prøver jeg meg på disse. Jeg liker maskaraen fra NYX godt, selv om jeg er usikker på den, føler den minsker veldig kjapt. Vet ikke om den faktisk er nesten tom, eller om min bare tørket ut. Jeg skal hvertfall fortsette å teste den, og siden denne er på salg på H&M til 20,- nå kan jeg kjøpe så mange jeg vil. Eyelineren er min absolutt favoritt, og den skal det mye til før jeg bytter ut!

BRYN

Disse to fra Makeup Mekka har jeg brukt siden jeg først begynte å fylle inn brynene mine, og jeg er veldig imponert. Bryn pomaden sitter hele dagen med litt hjelp fra denne bryn setting saken jeg har glemt navnet på. Jeg kunne aldri tenkt meg å bytte siden disse er både utrolig billige, og varer kjempelenge. Jeg har brukt denne bryn pomaden i over 2 år og er ikke engang halvveis tom (når jeg tenker på det burde jeg kanskje kjøpt en ny, glemmer at sminke har holdbarhetsdato). 

LEPPEPRODUKTER

Her er et lite utvalg av mine favoritt leppe produkter. Fra venstre har vi en liquid lipstick fra Makeup Mekka, liquid lipstick fra PS. Primark sitt eget merke, lipgloss fra elf og en blyant (??) fra elf. Har ikke så mye mere å si om disse annet enn at de er store favoritter hos meg!

SETTING SPRAY

Last but not least: setting spray! Urban Decay All Nighter er min all time favoritt, og et billigere alternativ er denne fra PS. merket til Primark.

Har planer om et slikt innlegg med hudpleie favoritter, så gjerne si fra om dere synes slike ting er interessant eller ikke!
Først av alt: nei det er ikke clickbait. Jeg var i vannet, uten bur, med fult av haier rundt meg. Continue the #storytime

Wææ jeg kan ikke tro at jeg ikke har skrevet om dette enda! Dette er den mest utrolige opplevelsen i hele mitt liv, og jeg har helt glemt å skrive om det! Jeg skrev om begge haidykkene i 2016, men jeg var med på enda et i år. Dette skjedde i sommer da vi var på ferie i Florida. Jeg og pappa hadde booket oss på en ny dykketur med det samme selskapet vi var med første gangen, og selv om jeg hadde sååå lyst å se flere haier, trodde jeg ærlig talt jeg ikke kom til å være så heldig igjen. Jeg hadde fulgt dykkeselskapet nøye på Instagram, og noen dager før dykket begynte haibilder og dukke opp nok en gang. Forhåpningene mine føyk selvfølgelig rett i taket med en gang! Vi sto opp kjempetidlig for å komme oss ned fra Orlando til Clearwater, og jeg husker hvor utrolig trøtt jeg var den morgenen, jeg ville bare sove! Men vi dro likevel! Det første dykket den dagen var helt vanlig, ingenting spesielt skjedde. Også dere, kom vi til dykk to! 

Vi ventet i båten der vi skulle dykke, siden noen dykkere drev og spydfisket (spydfiske = blod i vannet = haier), så vi ville ikke blande oss opp i det. Mens vi ventet i båten så jeg de første ville delfinene jeg noen gang har sett, hele horisonten var dekket av hoppende delfiner. Og jeg var selvfølgelig helt i ekstase! Også begynte en og en dykker fra den andre gruppen å komme opp, og en av de svømte opp til vår båt. Han fortalte oss om alle haiene de så på dykket, og mens han snakket kom en HAIFINNE OPP UTENFOR BÅTEN. En haifinne! Det tok ca. 0.2 sekunder fra jeg så den til jeg sto klar med utstyret, masken på, og kameraet i hånden. Jeg sto og hoppet opp og ned, og kunne ikke vente med å komme ute i vannet. 

Når vi hoppet ut i vannet og begynte å svømme nedover. Jeg husker dette så godt , pappa var like framfor meg, og litt under meg, og så kom en hai svømmende rett i mellom meg og pappa. Pappa snudde seg ikke en gang! Jeg prøvde desperat å få han til å snu seg, men nope. Når han endelig snudde seg så han rart på meg for øynene mine var så store, skulle nesten tro jeg hadde sett en hai! 

Det viste seg at det ikke bare var 1 eller 2 eller 3 haier.. det var så mange at jeg helt mistet tellingen. Disse haiene var her for å jakte. Det var utrolig store stimer med fisk der, også alle haiene rundt som jaktet, også ble vi plassert midt oppi det hele! Både jeg og pappa hadde en sterk misstanke om at dette var oksehaier, men vi trodde ikke helt det var mulig. Oksehaier er en av de farligste haiene i verden, og disse var overhode ikke aggressive! Da vi kom opp på båten etterpå fortalte guiden vår at vi nettopp hadde dykket med black tip sharks, og bull sharks. Vi dykket med oksehaier, en av haiartene i verden med dårligst rykte! Det var et par ganger under dykket at haiene virkelig viste oss hvem som var sjefen, og det kom så godt fram at det er rovdyr vi snakker om her. Men  vi kom unna uten en eneste ripe, og med det beste opplevelsen i boks!

Det er sikkert alt for mange utropstegn i innlegget her, men dykking med haier var min største drøm, og jeg kan ikke tro at jeg var så heldig og få oppleve dette en gang til. Nå har jeg to haidykk i det ville, og et i Florida aquarium! Jeg var så utrolig sjokkert og lykkelig under dette dykket, at jeg omtrent glemte å ta bilder, har bare noen få. Jeg, som omtrent lever med kameraet rundt halsen eller hånden, glemte å ta bilder!
Før jeg kommer i gang med innlegget vil jeg bare si tusen takk for gratulasjonene på bursdagen min i går, dere er gull 🖤

Jeg fikk en ide for et par dager siden, som går under det at jeg prøver å være mere miljøvennlig. Jeg har lyst å (prøve å) lage en middag helt uten emballasje! Først trodde jeg faktisk ikke dette var mulig sånn som butikkene er lagt opp, siden alt i fra buljong til ris til krydder kommer i emballasje. Men så kom jeg på at det var en butikk i byen som selger mye mat, krydder og slikt uten emballasje som jeg ikke har sjekket ut enda. Så jeg skal definitivt få til dette en gang i framtiden, men det var ikke dette jeg skulle poste om akkurat nå. Begynte å lure på hvor mye emballasje som faktisk kommer fra en vanlig middag, så dette sjekket jeg ut i dag. Jeg lagde middag i dag (eller ihvertfall blandet sammen litt grønnsaker og en Toro miks) og la fram all emballasjen. Dette er bare emballasjen og ikke mat avfall forresten! Dette måltidet var for 5 personer, og her er all emballasjen som kom fra det:

Jeg har veldig blandede følelser om mengden emballasje. På den ene siden tenker jeg at dette ikke er så mye for en middag for 5 personer (og minst 3 lunsjer for meg), men på den andre siden; dette er kun fra middag. Middag for en familie. Hvor mye blir dette til sammen gjennom et år? Eller hvor mye blir dette på en dag dersom alle familiene i Norge bruker denne mengden emballasje. Føler dette er noe som er verd å tenke på, og jeg skal definitivt lage en middag helt uten emballasje i nær framtid! 

Har dere noen gang tenkt over hvor mye emballasje vi bruker på slike ting? I så fall bruker dere mere eller mindre enn dette på et typisk middagsmåltid?
Hei dere!

I dag blir jeg 19 år 🎉 Vi var på Egon i går og hadde en aldri så liten bursdags middag i går. Og her har vi meg i et nøtteskall: bestilte selvfølgelig taco i går, og skal ha forsinket Lørdags-taco i dag. Kunne levd på taco! I dag jeg skal jeg bruke dagen min på å feire med familien, og spise masse kake. Forhåpentligvis kan jeg også bruke noen av de rabattkodene/avslagene som har tikket inn i dag, og fått skaffet meg noe nytt, kanskje til og med julekjolen? Bruker vanligvis ikke å handle for bursdagsrabattene siden de ikke har vært så bra før, men nå var det mye som var imponerende faktisk. Håper dere får en kjempefin Søndag, og gjerne fortell meg hva som står på planen deres i kommentarfeltet!

Hele dagens antrekk er fra Primark
Dro på kjøpesenteret for å skaffe julegaver.. kom hjem med klær til meg selv. Noen som kjenner seg igjen? Til mitt forsvar så trengte jeg nye klær, men nå trenger jeg fortsatt julegaver da! Prøvde å ta bilder av det jeg kjøpte en gang i går, og to ganger i dag før jeg endte opp med noen ok bilder. Disse er ikke heeelt i fokus, men jeg tar ikke bilder en fjerde gang så det får gå. Endel av disse bildene ble tatt mens mamma sto og snakket om noe seriøst som foregår i verden nå, så måtte kvitte meg med en god del bilder der ansiktsuttrykket mitt var slikt :O Dagens sminkelook ble forresten lagd av lillesøster, og jeg er ganske overasket over hvor lik hennes look er til mine egne looker!

Bukse Bik Bok // Genser H&M
Okei, så vet jeg ikke om den er verdens beste, men utrolig god er den hvertfall! Dette er en pizzaoppskrift som familien har brukt lenge, først morfar også mamma. Vi lager denne hver Fredag (FREDAGSPIZZA, LØRDAGSTACO!), og har fått kjempemange komplimenter opp igjennom årene når vi har servert på bursdagsselskap og slikt. Anbefaler dere å prøve den ut om dere trenger en ny pizzaoppskrift!

1. Sett deigen:

For å lage deigen blandes disse ingrediensene sammen, vet ikke om rekkefølgen er viktig, men det er slik jeg alltid har gjort det:

2.5 dl vann, litt varmere enn lunkent

3 ss olje

1 ts salt

ca. 400 g hvetemel (mere om deigen blir for seig)

1 pose tørrgjær

Miks alt sammen til du får noe som ligner på det første bildet, også dekk til deigen og sett den til heving i 1 time. Gjerne sett deigen på en varm plass slik at den blir ekstra luftig. Vi bruker hjemmelagde bivokspapir, som vaskes etter bruk for å kutte ned på mengden engangs plast vi bruker!

2. Flat ut deigen og ha på saus

Flat ut deigen (kommer ikke på hva det egentlig kalles haha) etter den har hevd, og gjerne la den ligge litt mens du steker kjøttdeig og kutter opp det som skal på, fordi deigen har en tendens til å trekke seg sammen. Også har du på pizzasaus, vi bruker denne ↓. Vanligvis vanner vi den ut for å ikke få den sterke pizzasaus smaken, men det virker som det virker som de som produserer sausen nå har gjort det for oss (sneaky much?) så det hoppet vi over i dag. 

3. Ha på ingrediensene

På pizzaen vår har vi kjøttdeig og ost over hele deigen, og løk og tomat til pappa, hvis dere ikke har en pappa som foretrekker løk og tomat på alt kan dere hoppe over dette trinnet! Og hvis dere lurer; ja fjølen må være rosa. Vi steker pizzaen på 200 grader i 12 minutter.

4. Bon Appètit!

Ps. om dere ønsker ekstra smak er pizzakrydderet fra Dolly Dimple's kjempegodt!
Ååå som jeg savner Skottland! Disse bildene er fra den nydelige landsbyen Falkland som vi besøkte da vi var i Skottland. Selvfølgelig en ny Outlander location! Denne landsbyen er så fascinerende fordi i Outlander er det scener fra gamle Inverness, men de kunne ikke filme i Inverness på grunn av hvor moderne det har blitt, så Inverness scenene ble spilt inn i Falkland. Jeg har fått skikkelig sansen for slike plasser, det var så fredelig og stille her. Her var det veldig få mennesker, med unntak av vårt busslass, og hele området hadde en generell rolig vibe. Elsker slike plasser! Lurer sånn på hvordan det er å bo på slike plasser, er det godt og stille eller tar det kort tid før du går lei? Jeg kunne mye heller tenke meg å bo på en slik plass enn i en storby, så lenge det finnes butikker i nærheten ish! Lurer på om det hadde vært mulig for meg å bare flytte hit? Uansett, nå sporte jeg av,  tilbake til bildene! 

 

Flere enn meg som tenker på the Blair Witch Project når dere ser den stråstatuen?
Jeg liker veldig godt å poste antrekksbilder, som dere sikkert har merket! Tenkte å ha en liten twist på noen av antrekksinnleggene mine framover, nemlig antrekk på et budsjett. Jeg er veldig opptatt av å få gode deals på ting, og har derfor samlet opp endel antrekk for en veldig billig pris. Noen av disse antrekkene er handlet i Norge, og noen i utlandet, men kan likevel vise hvordan jeg får tak i såpass billige antrekk! 

Antrekket jeg har på meg her kostet totalt 304,- Her har jeg fått tak i skjørtet på salg på Cubus til 99,- Genseren er fra H&M salg seksjonen, og i tillegg fikk jeg ekstra rabatt siden jeg er H&M medlem, så den kostet 56,- Og ikke minst kostet strømpebuksen 149,- fra Cubus. Et helt antrekk for 300,- er ikke verst etter min standard!
Hva ville dere gjort om noen satte en prislapp på framtiden deres? En prislapp på i mellom 70 000,- og 130 000,- i året. Er du en av de heldige som bare trenger en dose i måneden slipper du unna men den lave prisen på 60 000,- i året, trenger du dobbeldose må du betale 132 000,- (!?) i året. Har lenge hatt lyst å skrive om dette men har ikke fått til å formulere meg rett, for det sitter så dypt at andre kan ha så mye makt over min egen framtid, jeg blir så sint og oppgitt av det. 

Jeg har hatt migrene omtrent daglig i snart 11 år nå. Dette påvirker meg hver eneste dag, det påvirker hver ting jeg gjør, hvert valg jeg tar, det påvirker mulighetene jeg har for min egen framtid. Hva om jeg sa at det finnes en ny medisin med høyere suksess enn alle andre medisinene for denne sykdommen, en medisin de faktisk kaller en mirakelmedisin? Vel, det hjelper lite at det finnes noe der ute som kan gi meg livet mitt tilbake, som kan forandre framtiden min, når det koster langt mere enn vanlige mennesker har råd til! For å gjøre det verre er en stor del av disse menneskene uføre siden sykdommen påvirker så utrolig mye, et menneske i 100% stilling har ikke råd til denne medisinen, ihvertfall ikke uføre. 

Denne medisinen er en injeksjon som settes en gang i måneden, som tilsammen koster fra 60 000,- per år. I mitt hushold alene sliter både jeg og mamma med migrene omtrent daglig, og trenger denne medisinen like mye. Det vil si at vårt hushold alene vil måtte betale alt i fra 132 000,- i året til 264 000,- i året for noe som kanskje gir oss en bedre hverdag. Hvor har det gått galt når det er ok å sette en slik prislapp på noen sin framtid?

Jeg er ikke ufør, enda. Hvis ingenting forandrer seg snart er det den eneste framtiden jeg har. Jeg vil ikke ha muligheten til å fortsette studiene mine, få en utdannelse jeg vil, og ha en vanlig jobb om ingenting forandrer seg. Denne medisinen er kanskje en av de eneste tingene som kan gi meg en ordentlig framtid, men uansett hvor viktig det er har jeg ikke 60 000,- i året. Uansett hvordan det blir snudd og vridd på så har jeg ihvertfall ikke 132 000,- 

Beklager om jeg kommer fram som sint eller usaklig i dette innlegget, men jeg har ventet på noe slik i 11 år, og når det endelig lages noe slikt er det langt utenfor rekkevidde. Det er som om de bare terger oss, lager noe vi som trenger ikke får tak i. Så ja, jeg er sint, og kanskje usaklig, fordi dette er så personlig. De setter bokstavelig talt en prislapp på min egen framtid. De bestemmer over MIN framtid.


Ditt navn her
Jeg heter Ariel, jeg er 19 år og bor i Trondheim. Her min finner dere alt i fra innlegg om min hverdag, reiser, foto, diy, til innlegg om miljøet, og dypere ting!


Legg meg til som venn

Arkiv


· Desember 2018 · November 2018 · Oktober 2018 · April 2018 · Mars 2018 · Februar 2018 · Januar 2018 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · DIY · Dykking & Fridykking · Dyrene · Foto · Hverdag · Inspirasjon · Kreativitet · Kronisk Syk · Mat · New In · Personlig · Redd verden litt · Reise · Skjønnhet · Skriverier · Trening · VideoerSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Min Instagram · Min YouTube KanalDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.