hits

Wiii, endelig ser det ut som vår ute! Nå har jeg ventet lenge på å ta noen fine vår bilder, men hver gang jeg har tenkt tanken har det enten begynt å snø eller regne. Elsker å ta bilder av naturen slik som den er nå, kjempefine blomster og farger overalt! Disse bildene er ikke redigerte, men likevel er det så sterke farger. Jeg skulle bare ut en liten tur innimellom eksamenslesinga i går for å ta bilder av de hvite blomstene, og etter at Neo ble så nysgjerrig på hva jeg holdte på med og fulgte etter meg, poserte han frivillig rundt om kring med blomstene. Fikk ikke lov å gå inn igjen før jeg hadde tatt bilder av Neo og en snegle vi fant, haha. Jeg er som sagt midt oppe i øving til tverrfaglig eksamen, og har ikke så mye tid til blogging, men her er hvertfall favoritt bildene mine fra i går. Så snart jeg er ferdig med eksamen er planen å dele noen inspobilder og slikt fra hvor vi skal i sommerferien, og vi skal ikke akkurat til en kjedelig plass for å si det sånn!Hei! Håper dere alle har hatt en fin 17.Mai, det har vi her hvertfall. Dagen her begynte med småregn når vi var å så på toget, men etterhvert ble det sol og relativt varmt, som var veldig fint! Vi har brukt dagen på å se på toget, spist kake og is (tror is antallet mit er på 3), grillet og spilt et par runder Super Mario Cart. 17.Mai kjolen min i år er fra Bik Bok, og jeg kjøpte denne fordi den er kjempefin som sommerkjole også, så den skal bli med meg til USA om en måned. Kjolen er egentlig off-shoulder, så dere får se bort i fra at den har glidd litt opp på noen av bildene. Kommer til å få kjempefine tan lines i sommer med både off-shoulder kjole og off-shoulder badedrakt, haha. Jeg matchet kjolen helt enkelt med en 17.Mai sløyfe i håret, og et par korte svarte Converse.
Det skal mye til for å ikke ha fått med seg hvor mye plast som er i naturen, eller at plast faktisk dreper. Det blir mer og mere oppmerksomhet rundt temaet, men det er ikke i nærheten av nok. Vi har nådd det punktet at det ikke er noen vei tilbake, vi har allerede ødelagt jordkloden, men det betyr ikke at det er for sent å gjøre noe. Vi har fortsatt tid tid til å minske ødeleggelsene og til å sakke de ned, men da må vi gjøre noe nå. Akkurat dette handler ikke bare om plast, men det er en utrolig stor del av det. Jeg har brukt fredagskvelden til å se nok en dokumentar: A Plastic Ocean (den er på Netflix.) Jeg viste allerede mye av det det dokumentaren handlet om, men jeg viste ikke hvor ille det har blitt. Jeg vil sterkt anbefale alle dere å se den, for ikke bare forsterket den det jeg visste fra før av, men jeg lærte også utrolig mye fra den. Lærte noe som ALLE har godt av å lære, og som ikke minst påvirker ALLE på jorden.

Visste dere at i de siste ti årene har vi produsert mere plast enn det siste århundre før der? Halvparten av den plastikken regnes som engangs. Viste dere at bare i år kommer hver mann, kvinne og barn til å forbruke omtrent 136kg engangsplast? 16 minutter inn i dokumentaren får vi vite at siden vi begynte å se filmen har det blitt produsert 8649099.31116 kg plastikk globalt. Det er utrolig mye plastikk som aldri kommer til å forsvinne, på bare 16 minutter. Bare en brøkdel kommer til å bli resirkulert og brukt igjen. Plast forsvinner aldri, og veldig mye av plasten ender uheldigvis opp i havet. Sjansen er stor for at deler av din plast har havnet i havet, selv om du ikke engang bor nært havet. Nesten 8 milioner tonn plastikk er dumpet i havene hvert år. Mer enn 70% av all plastikken i havet synker. Det vi ser på havoverflaten utgjør bare 30% av plastikken i havet, kan dere tenke dere til hvor utrolig mye plastikk som har havnet på havbunnen?

Det er så mye plast i havet at det fører til at marinedyr som dør på en forferdelig og smertefulle måte fordi fordøyelsessystemet deres blir blokkert av plast. De får ikke til å spise, og dør av underernæring. Hvaler f.eks spiser ved å åpne munnen og suge til seg alt som er fremfor seg. Hvaler ser ikke forskjellen på mat som krill og deler av plast, som fører til at de kan få i seg utrolig mye som er skadelig for dem. Plasten som havner blant annet i havet kommer ikke til å forsvinne. Vær og vind kommer etter veldig, veldig lang tid til å dele inn plasten i mindre partikkler, om ikke dyr spiser det først. Kjemikalier fester seg etterhvert til mikroplasten som blir til "giftpiller", som blir spist av plankton. Større marinedyr spiser planktonen med mikroplasten i seg i tillegg til ren mikroplast, som det noen plasser er mere av enn plankton. Større dyr spiser de igjen, fortsatt med plasten i seg, og til slutt spiser også mennesker de. 

Havet er verdens største kilde til protein. Mer enn 2.6 billioner mennesker er avhenging av havet som er deres hovedkilde for protein. Det blir oppdaget mer og mer plast i marinedyr, fisker og skalldyr hver dag. Utrolig mange mennesker spiser plast uten å være klar over det. Fugler får i seg plast fra havet, og mater det igjen til babiene sine. Mer og mer fugler, til og med små babier, dør hver dag av underernæring. De får i seg så mye plastikk at det til slutt ikke er igjen plass til mat. Det samme skjer med marinedyrene.

Er det ikke på tide å innse at vi må gjøre noe når det er så mye plast i verden at barn og voksne, mennesker og dyr spiser plast?

#reddverdenlitt #miljøvennlig #plast

Heihei! Hvordan har dere det i dag? Jeg har omtrent ikke gjort noen ting de siste to dagene, har vært helt slått ut med migrene. Har sett så mange som har prøvd daith piercing mot migrene i det siste, så jeg bestemte meg for å prøve det selv. Er veldig blandede meninger om den funker eller ikke, men jeg har ikke akkkurat noe å tape på å prøve. Bestilte meg spontant piercingtime tidligere i dag, så nå ble det daith piercing på meg også! Veldig glad for at jeg bestemte meg for å gjøre det nå, og ikke ventet enda lengere, for nå er det rett under 6 uker til vi drar på ferie, og det er 6 uker du skal vente med å bade. Med andre ord, hadde det ikke blitt i dag hadde jeg måttet vente til etter sommeren.

Kan ikke si om den fungerer enda, siden den bare er et par timer gammel, men skal selvsagt oppdatere når jeg kan si noe mere. Å ta piercingen var ikke akkurat smertefritt da en nål stikkes rett igjennom nerven (au!), men det verste var hvertfall over fort. Synes hvertfall den er kjempekul, og er definitivt verd et forsøk.
Skulle egentlig publisere dette innlegget i går, men kom aldri så langt! Går ut i fra at alle dere viste at i går var den ofisielle Star Wars dagen? 😎 Det gjorde vi hvertfall her i huset, mamma lagde til og med matchende May the fourth be with you t-skjorter/gensre til hele gjengen. Ingen kan påstå at vi ikke er dedikerte hvertfall.Ditt navn her
Jeg heter Ariel, jeg er 19 år og bor i Trondheim. Her min finner dere alt i fra innlegg om min hverdag, reiser, foto, diy, til innlegg om miljøet, og dypere ting!


Legg meg til som venn

Arkiv


· Desember 2018 · November 2018 · Oktober 2018 · April 2018 · Mars 2018 · Februar 2018 · Januar 2018 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · DIY · Dykking & Fridykking · Dyrene · Foto · Hverdag · Inspirasjon · Kreativitet · Kronisk Syk · Mat · New In · Personlig · Redd verden litt · Reise · Skjønnhet · Skriverier · Trening · VideoerSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Min Instagram · Min YouTube KanalDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.