hits

Heisann, håper dere har hatt en fin Tirsdag! Nå er de to tyngste dagene av uken over, og nedtellingen til helg kan begynne, hehe. Jeg hadde tidligvakt i praksis i dag, så jeg var ute av huset før klokken 7. Etter praksis måtte jeg skynde meg innom skolen for å hente bøker, som jeg rakk bare akkurat., før jeg dro innom 3t og trente litt styrke. Det er så lenge siden jeg var på 3T, og trente styrke med apparater, så jeg tror jeg kommer til å merke det i morgen. Nå ble jeg nettopp ferdig med å skrive en logg fra praksis, så jeg skal ordne meg litt god kveldsmat, også sette på en ny sesong med SVU som kom i posten i dag (dagens høydepunkt). Dagen i dag har vært veldig lang, også begynner jeg å bli forkjølet, så nå gleder jeg meg til å slappe av med litt serie. Jeg har heldigvis seinvakt de neste dagene, så nå får jeg tatt igjen litt søvn (dagens andre høydepunkt, woho).

//Hva har dere gjort i dag?

 Måtte bare skynde meg å ta frem speilrefleksen i det jeg skulle gå ut døren i går for himmelen var sååå fin. Tenk at vi er så heldig at vi kan se slike nydelige solnedganger, soloppganger eller himmelen dekt med stjerner, det tror jeg er noe som blir tatt for gitt alt for ofte. Akkurat denne solnedgangen minnet meg om alle inspobildene jeg har sett fra Arizona i det siste (hint hint :)).
 
Hei dere! På Torsdag var jeg og ei veninne å så The Passengers på kino, og jeg likte den veldig godt Jeg tror det kommer veldig an på hva slags interesser du har om du kommer til å like denne filmen eller ikke, for liker du ikke verdensrommet for eksempel, kan den bli litt langdryg. Jeg personlig, elsker både Jennifer Lawrence og alt som har med verdensrommet å gjøre, så jeg kunne sett på denne filmen i timesvis. Alle de nydelige vernensrom scenene vi fikk se i filmen, ahh <3

Filmen handler om en tenkt fremtid, der flere tusen mennesker ombord på romskpet Avalon til planeten Homestead II. På veien dit skjer det noe feil, Jim (Chris Pratt) og Aurora (Jennifer Lawrence) våkner fra indusert dvale 90år for tidlig. Det de ikke viste var at det var en grunn til at de våknet for tidlg. Og siden jeg ikke kan å forklare hva som skjer i filmer, her er traileren:


 

 
Har dere noen gang dømt noen ut i fra noe du ikke vet noe om? Stirret stygt på noen som parkerte på rullestolparkering, fordi de ser friske ut? Tenkt at folk er late fordi de tar heisen en etasje? Eller blitt sur på veninna som avlyste nok engang, fordi hun er "syk"?


Det er så utrolig mange sykdommer som er usynlige, både fysiske og psykiske. Sykdommer som hver dag blir misforstått som ikke-eksisterende bare fordi de er usynlige for omverdenen. Jeg har levd med kronisk migrene i ni år, så jeg vet hvordan det er å ha en usynlig sykdom. De aller fleste rundt meg skjønner ikke hvordan det er å leve med en usynlig sykdom, hvordan det er å måtte "bevise" at jeg faktisk er syk. Det er opp til hver enkelt person å velge om de skal tro meg eller ikke, fordi jeg har ikke bevis, bare ord. Vet dere hvordan det er å ha så vondt i hodet at du knapt greier å åpne øyene, fordi det er for vondt og lyst, og være så kvalm at du ikke greier å spise noe, og knapt greie å bevege deg, fordi alle leddene i kroppen har gitt opp, og likevel må du dra ut i verden og late som du har det bra? Sansynligheten er stor for at du ikke vet det, å det er helt greit, men ikke si at du vet hvordan jeg har det når du ikke har peiling.

Jeg har fått hørt mye rart av folk, rett og slett på grunn av uvitenhet. Folk vet alt for lite om usynlige sykdommer. Jeg har fått hørt alt i fra jeg er heldig som "slipper skole" til folk som mener de skjønner hvordan jeg har det fordi de har litt hodepine innimellom. For det første er det noe virkelig galt med folk som heller vil være syk (ikke bare på skoledager men også i ferier og helger) og tilbringe hele dagen alene på et mørkt rom bare for å slippe skole. Hvis jeg kunne byttet bort dette med å ha et normalt A4 liv, med skole og jobb, ville jeg ha gjort det uten å tenke to ganger. For det andre så er det helt greit at du ikke skjønner hvordan jeg har det, det er ikke engang alle leger som skjønner det, men ikke si at du skjønner hvordan jeg har det når du ikke gjør det. Så hvis jeg ikke kommer til en bursdag jeg først sa jeg skulle på, ikke kommer på skolen, eller må utsette ting som skal gjøres eller filmkvelder med venner,  så er det en årsak bak det. Tro meg, jeg vil alle disse tingene, men det er ikke bare å late som migrenen er der, eller pushe igjennom det. Slik er det med alle usynlige sykdommene, men det er ofte vanskelig å skjønne.

Neste gang du ser noen som ser friske ut parkere på rullestolplass, en unge som ikke oppfører seg, eller folk som tar heis en etasje, tenk på det at de kan ha en usynlig sykdom å da er det ikke så gøy å bli glodd på, eller beskyldt for noe som overhode ikke stemmer. Som den gangen tidligere i år der jeg hadde en virusinfeksjon i lungene og slet skikkelig med å puste, og en fremmed bestemte seg for å klage på at jeg var lat og tok heisen en etasje. Jeg ble så irritert på den personen jeg aldri hadde sett før som trodde hun viste alt om meg, bare fordi jeg tok heisen en etasje. Ikke tro du vet alt om folk du møter ute i verden, for hvis du hadde blitt dømt fordi du har en usynlig sykdom, for noe folk ikke vet noen ting om, skal jeg love deg du hadde blitt veldig irritert selv.


Hvis dere vil lære mere om migrene, som er en av mange usynlige sykdommer, anbefaler jeg dere å lese her.
TRENE MERE OG SPISE SUNNERE:

Denne må jeg bare ta med i år også, slik som mange andre. Dette var jeg langt i fra flink til å følge i 2016, så jeg prøver igjen! Jeg har ikke satt strenge mål her, slik som å kutte ut sukker og trene hver dag, men å generelt spise sunnere og trene mere står på planen

IKKE BIDRA TIL UTRYDDING AV FLERE DYR:

Dette gjør jeg heller ikke fra før av, men skal bli enda flinkere og mere klar over hva som kommer fra nesten utrydningstruede arter i år. Noen eksemper på hva som kan gjøres for å ikke bidra til utryddingen av flere arter er å ikke spise haifinnesuppe, og ikke spise på plasser som selger haifinnesuppe (for da støtter du det også), ikke kjøpe haiprodukter, og ikke handle på plasser som selger haiprodukter. Dette er bare noen av tingene som kan gjøres for å beskytte dyrene, og disse tingene er bare for å beskytte haiene, som desverre også nærmer seg utryddningstruetdesverre, men med litt research er det lett og finne ut hva som kan gjøres for å beskytte flere arter!


BRUK MINDRE PLAST:

Dette er også et veldig viktig mål for 2017, å bruke mindre plast/hvis mulig kjøpe produkter med mindre plast emballasje. Dette målet, slikt som målet over, går ikke bare utover meg, men hele jordkloden. Plast er noe av det mest miljøfiendtlige som finnes, og vi mennesker bruker så utrolig mye av dette. De aller fleste produktene vi bruker til hverdags har plast emballasje, men det er likevel enkle ting som kan gjøres for å bedre litt, som å slutte å bruke plast sugerør og plast poser. Det er så lett å ha med seg gjenbrukbare poser på butikken, og spare miljøet litt. Å kutte ned på plast sugerør (hvertfall på plasser nær strender!) kan faktisk spare noen liv.

GJØRE MITT BESTE: Dette er ganske selvforklarende, men jeg skal hvertfall bli flinkere til å gjøre mitt beste! Uansett om det kommer til skolearbeid, trening, eller bare generelt.


BRUKE BLOGGEN BEDRE:
Dette er det siste målet jeg har kommet opp med hittil, å bruke bloggen bedre. Jeg har perioder hvor jeg blogger mye, også perioder uten et ord, og slik går det hele året. I perioder hvor det er mye skolearbeid og slikt blir det selvsagt mindre blogging, for jeg vil poste ordentlige innlegg når jeg først poster. Jeg skal prøve å holde innleggene litt mere jevnt utover, isteden for slike mye blogging/ingen blogging perioder. Dette vet jeg ikke om jeg greier å holde, for når det først blir lange perioder med blogging blir det et sånt press på å holde bloggingen oppe, og jeg vil ikke at bloggen bare skal bli mas. Del to av målet håper jeg hvertfall å få fulgt da! Å bruke bloggen mere nyttig, å skrive mere personlige innlegg, og innlegg om viktige ting som jeg virkelig bryr meg om, slik som de to målene over.


TATOVERING:

Jeg har hatt lyst på tatovering så lenge jeg kan huske, og siden jeg fyller atten i år håper jeg å få tatt tatovering da. Tatoveringer koster jo selvsagt penger, så det kommer jo an på om jeg greier å spare opp. Tatovering er uansett noe jeg skal ha før eller senere!
Nå er 2016 offisielt over (begynte det ikke nettopp?), og før vi kommer ordentlig i gang med 2017 tenkte jeg og poste noen av mine highlights for året. Jeg fikk faktisk gjort veldig mye av det jeg ville i 2016, men jeg satser på å få gjort enda mere neste år. Jeg fikk til og med opplevd en av mine største drømmer, som jeg trodde var ganske uoppnåelig der og da!

TILBRINGE EN MÅNED I FLORIDA:

Dette var helt fantastisk, og er definitivt en av de beste tingene som skjedde i 2016! Vi bodde de første to ukene i paradis, aka et kjempefint (og stort!) hus vi leide, i et kjempefint område, med privat svømmebasseng, og første rads utkikk til ville alligatorer. Vi var i Orlando, og Clearwater/St.Petersburg, og besøkte også den nydelige øya Honeymoon Island. Vi fikk shoppet mye, besøkt Disney parkene og Universal Studios parkene flere ganger, og rett og slett bare kost oss. Her tok jeg også kjempemange bilder som jeg er kjempefornøyd med å ha til å se tilbake på.


HAIDYKKING
Haidykking! Det beste som skjedde i hele 2016, også en av mine største drømmer siden jeg begynte på dykkekurset. Jeg hadde på forhånd bestilt haidykking i akvarium, siden sannsynligheten for å se en i havet var alt for liten, men før jeg viste ordet av det var jeg så heldig å få se en hai rett forran meg ute i havet. Å få komme så nær disse utrolige skapningene var helt fantastisk, og jeg håper å få gjøre det igjen.


SE SOLOPPGANG OG SOLNEDGANG
En av de tingene jeg ville se, og ble overasket over at skjedde, haha. Soloppgang var litt utenfor rekkevidde da jeg ikke står opp tidelig, men da vi sto opp klokken fem for å kjøre ned til Clearwater og dykke, fikk jeg se en nydelig soloppgang over havet. Også så vi solnedganger både i St.Petersburg (det var den lille turen på stranden der som gjorde meg så klar over all skaden vi påfører planeten vår btw), og i Orlando.


LONDON TUR:

Enda en kjempefin reise, som jeg er så glad vi fikk til. Jeg virkelig elsker å reise, å håper jeg får gjort mye av det fremover, bare så synd det koster penger!


ADOPTERE NALA

Jeg fikk også adoptere denne flotte frøkna i sommer, etter å desverre måtte si hade til en av verdens beste kaniner så alt for tidlig ❤︎ Å miste Olivia var det tyngste som skjedde hele året, og jeg kommer til å savne henne i veldig lang tid fremover, men jeg er likevel veldig glad for at vi fikk Nala som tilskudd til kaninfamilien.DYKKETUR TIL HITRA:

Innser nå at dette ikke står i noen som helst rekkefølge, men det får bare være! I vår dro jeg, pappa, en veninne, faren hennes, og noen andre dykkere på dykketur en helg på Hitra. Dette var en kjempefin dykkehelg, med masse dykking og kule opplevelser.


RØROS WEEKEND:

Dette har ikke blitt nevnt på bloggen enda, men i høst (på bursdagen min, to be exact) dro jeg og noen venner på hyttetur til Røros. En kjempekoselig helg med blandt annet aking, grilling av marshmallows, og en tur til Røros sentrum for å se litt der. 


Ditt navn her
Jeg heter Ariel, jeg er 19 år og bor i Trondheim. Her min finner dere alt i fra innlegg om min hverdag, reiser, foto, diy, til innlegg om miljøet, og dypere ting!


Legg meg til som venn

Arkiv


· Desember 2018 · November 2018 · Oktober 2018 · April 2018 · Mars 2018 · Februar 2018 · Januar 2018 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · DIY · Dykking & Fridykking · Dyrene · Foto · Hverdag · Inspirasjon · Kreativitet · Kronisk Syk · Mat · New In · Personlig · Redd verden litt · Reise · Skjønnhet · Skriverier · Trening · VideoerSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Min Instagram · Min YouTube KanalDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.