hits

Tenkte jeg skulle skrive litt om en ny migrenebehandling jeg begynte å prøve tidligere i år. Nemlig Botox - mot migrene selvfølgelig. Jeg var med på et forsøk tidligere i år der de satte halvparten så mye, og halvparten så mange stikk, som dessverre ikke fungerte på meg. Etter det forsøket fikk jeg tilbudet om å prøve den ordentlige versjonen, og har satt det totalt to ganger nå, den siste gangen tidligere i Desember. Jeg kan ikke si helt enda hvor bra om i det hele tatt, jeg føler det fungerer, fordi slike ting må ofte testes over tid. Det jeg kan si enda allerede er at jeg har utrolig høye forventninger, da det har hatt en effekt. Jeg føler definitivt det har hatt en effekt i en viss grad, og gleder meg til å teste det mere å finne ut om effekten blir bedre, og om det holder seg. Jeg skal komme med oppdateringer på akkurat dette senere, når jeg har mere erfaring med behandlingen! Men for nå kan jeg hvertfall si at jeg har merket en forskjell, og har veldig høye forventninger framover. Er utrolig skummelt å skulle si at noe fungerer, for jeg har ofte erfart at medisiner eller behandling fungerer litt også slutter effekten helt etter en stund, så jeg vil ikke si at det fungerer, også er det ikke sikkert at dette varer. Jeg vil derrimot si at om noen av dere sliter med mye migrene, og sliter med å finne ting som fungerer, er det verd et forsøk. Høres kjempe skummelt ut med alle nålene, men det er ikke så ille. Hvertfall ikke sammenlignet med et migrene anfall!

Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde bilder av min behandling, men virker ikke heeelt passende å spørre om jeg kan ta bilder mens noen driver å stikker nåler rundt i hodet mitt. Ser for meg at på neste time kommer jeg med speilrefleksen og stativet og spør om hun kan vente litt så jeg fått gjort klart . I mellomtiden hvertfall, får dette bildet jeg fant på Google får duge! 

Denne behandlingen innebærer 30 (tror jeg) nålestikk rundt om kring i pannen, hodet, nakken og skuldrene, der de sprøyter inn Botoxen, som skal numme nervene, slik at smertene blir delvis blokkerte. Jeg har gladelig tatt 30 nålestikk hver dag om det er en sjanse for at jeg slipper å ha migrene, men dette settes heldigvis kun en gang hver 3. måned. 
Har dere noen gang tenkt over hva langtidseffektene av en nevrologisk sykdom, slik som migrene er? Det hadde ikke jeg, fram til jeg begynte å oppleve de selv.

Har dere noen gang tenkt over hva langtidseffektene av en nevrologisk sykdom, slik som migrene er? Det hadde ikke jeg, fram til jeg begynte å oppleve de selv. Dette blir sjeldent skrevet om, så dette innlegget er basert på mine egne erfaringer. Disse erfaringene er ting som gjorde at jeg trodde jeg begynte å bli gal, eller at det var noe enda mere alvorlig på gang. Fordi det ikke snakkes om. Ingen leger eller helsepersonell har noen gang advart meg om dette, eneste grunnen til at jeg vet det ikke bare er meg, men sykdommen, er at jeg har hørt andres erfaringer. Erfaringer skremmende like som mine egne. Jeg vet ikke om dette ikke snakkes om av helsepersonell fordi de rett og slett ikke er klar over det selv, eller fordi de ikke føler det er nødvendig. Men jeg skulle ønske noen advarte meg.Migrene, som jeg har slitt med omtrent daglig i 11 år nå, er en nevrologisk sykdom. Det er sikkert mye "vanlige folk" ikke vet om denne sykdommen. Viste dere for eksempel at det påvirker hukommelsen? Eller talen? Eller hvor fort man tenker? Det viste ikke jeg, før.

Jeg husker ikke i nærheten av hvor mye jeg husket før. Jeg husker ikke slike hverdagsting. Slik som for en liten stund siden da jeg om mamma skulle dra å kjøpe varer fra bonder, som hadde slike bagasjerom salg. Alle sto på en parkeringsplass, og vi skulle innom 4 plasser. Mamma ramset opp alle navnene, og vi gikk til den første. Også spurte jeg hva de resterende 3 het igjen, og mamma ramset opp, og vi dro til neste. Også spurte jeg hva de resterende var, for jeg glemmer ting utrolig mye raskere enn noen gang før. Dette er på grunn av migrene.

Jeg tenker tregere, og ekstra nøye gjennom de minste tingene. Du kan spørre meg hva 2 pluss 2 er, og jeg må faktisk tenke meg igjennom. Ikke fordi jeg ikke vet det, men fordi det tar lengre tid for hjernen og koble sammen informasjonen. Dette er på grunn av migrene

Jeg kødder til når jeg snakker. Jeg omtrent snubler over ordene, og må ofte gjenta et ord flere ganger før jeg får det rett. Jeg kan tenke på et ord, og si noe annet. Jeg kan stoppe midt i en setning fordi jeg glemmer hva jeg skal si. Jeg stammer innimellom. Dette er på grunn av migrene

 
Hva ville dere gjort om noen satte en prislapp på framtiden deres? En prislapp på i mellom 70 000,- og 130 000,- i året. Er du en av de heldige som bare trenger en dose i måneden slipper du unna men den lave prisen på 60 000,- i året, trenger du dobbeldose må du betale 132 000,- (!?) i året. Har lenge hatt lyst å skrive om dette men har ikke fått til å formulere meg rett, for det sitter så dypt at andre kan ha så mye makt over min egen framtid, jeg blir så sint og oppgitt av det. 

Jeg har hatt migrene omtrent daglig i snart 11 år nå. Dette påvirker meg hver eneste dag, det påvirker hver ting jeg gjør, hvert valg jeg tar, det påvirker mulighetene jeg har for min egen framtid. Hva om jeg sa at det finnes en ny medisin med høyere suksess enn alle andre medisinene for denne sykdommen, en medisin de faktisk kaller en mirakelmedisin? Vel, det hjelper lite at det finnes noe der ute som kan gi meg livet mitt tilbake, som kan forandre framtiden min, når det koster langt mere enn vanlige mennesker har råd til! For å gjøre det verre er en stor del av disse menneskene uføre siden sykdommen påvirker så utrolig mye, et menneske i 100% stilling har ikke råd til denne medisinen, ihvertfall ikke uføre. 

Denne medisinen er en injeksjon som settes en gang i måneden, som tilsammen koster fra 60 000,- per år. I mitt hushold alene sliter både jeg og mamma med migrene omtrent daglig, og trenger denne medisinen like mye. Det vil si at vårt hushold alene vil måtte betale alt i fra 132 000,- i året til 264 000,- i året for noe som kanskje gir oss en bedre hverdag. Hvor har det gått galt når det er ok å sette en slik prislapp på noen sin framtid?

Jeg er ikke ufør, enda. Hvis ingenting forandrer seg snart er det den eneste framtiden jeg har. Jeg vil ikke ha muligheten til å fortsette studiene mine, få en utdannelse jeg vil, og ha en vanlig jobb om ingenting forandrer seg. Denne medisinen er kanskje en av de eneste tingene som kan gi meg en ordentlig framtid, men uansett hvor viktig det er har jeg ikke 60 000,- i året. Uansett hvordan det blir snudd og vridd på så har jeg ihvertfall ikke 132 000,- 

Beklager om jeg kommer fram som sint eller usaklig i dette innlegget, men jeg har ventet på noe slik i 11 år, og når det endelig lages noe slikt er det langt utenfor rekkevidde. Det er som om de bare terger oss, lager noe vi som trenger ikke får tak i. Så ja, jeg er sint, og kanskje usaklig, fordi dette er så personlig. De setter bokstavelig talt en prislapp på min egen framtid. De bestemmer over MIN framtid.


Ariel C
Jeg heter Ariel, jeg er 19 år og bor i Trondheim. Her min finner dere alt i fra innlegg om min hverdag, reiser, foto, diy, til innlegg om miljøet, og dypere ting!


Legg meg til som venn

Arkiv


· Desember 2018 · November 2018 · Oktober 2018 · April 2018 · Mars 2018 · Februar 2018 · Januar 2018 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · DIY · Dykking & Fridykking · Dyrene · Foto · Hverdag · Inspirasjon · Kreativitet · Kronisk Syk · Mat · New In · Personlig · Redd verden litt · Reise · Skjønnhet · Skriverier · Trening · VideoerSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Min Instagram · Min YouTube KanalDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.