hits

Hei dere!

I dag blir jeg 19 år 🎉 Vi var på Egon i går og hadde en aldri så liten bursdags middag i går. Og her har vi meg i et nøtteskall: bestilte selvfølgelig taco i går, og skal ha forsinket Lørdags-taco i dag. Kunne levd på taco! I dag jeg skal jeg bruke dagen min på å feire med familien, og spise masse kake. Forhåpentligvis kan jeg også bruke noen av de rabattkodene/avslagene som har tikket inn i dag, og fått skaffet meg noe nytt, kanskje til og med julekjolen? Bruker vanligvis ikke å handle for bursdagsrabattene siden de ikke har vært så bra før, men nå var det mye som var imponerende faktisk. Håper dere får en kjempefin Søndag, og gjerne fortell meg hva som står på planen deres i kommentarfeltet!

Hele dagens antrekk er fra Primark
Jeg er så stor fan av slike før-høytid-dager, slik som nå! Disse dagene før Halloween blant annet, er så koselig å pynte huset, carving av gresskar, skrekkfilmer og mye annet Halloween kos. Huset er fult av Halloween stæsj nå, skal definitivt ta flere bilder av huset når det er ferdig pyntet, og lysene er slått på og slikt. I dag har vi carvet gresskar, og selv om dette ikke ble et av mine beste gresskar er det likevel så gøy! Jeg prøvde å gå for en liten sugar skull look, som forhåpentligvis vises bedre når det er lys i gresskaret. Og hvis dere lurer på tann situasjonen på gresskaret mitt, så er disse fake tennene satt inn siden gresskaret vær kuttet litt for smått der tennene var, så alle falt ut, ups!

Hvordan er dere når det kommer til Halloween, kjempegira slik som meg, eller kunne ikke brydd dere mindre? Føler det ikke er noen mellomting, enten er det full pynting og tradisjoner og hele pakken, eller så kunne ikke folk brydd seg mindre, kan hende dette bare er min oppfatning, så correct me if I'm wrong!
Har sett nydelige høstfarger overalt de siste dagene, og hadde planer om å gå en tur og få tatt noen fine bilder, men det var ikke så lett som det hørtes ut som! Nesten hele familien tok turen ut i skogen i dag for å få tatt noen bilder, og nyte det fine høstværet litt. Hadde kameraet rundt halsen og zoom objektiver i lommen, eneste problemet var at de fine trærne jeg skulle ta bilder av ikke var så fine lengre. Eller, trærne var der fortsatt, men ingen av bladene. Er det ikke typisk at på akkurat den plassen jeg dro til for å ta bilder, hadde alle fine bladene allerede falt av. Fikk et fint bilde på veien dit, og et av noen epler da..teller det som høst bilde? Fikk tatt noen antrekksbilder (blir postet senere), men dessverre uten alle fine høstfargene i bakgrunnen

PS: holder på fikse på/skaffe nytt bloggdesign for tiden, så om bloggen min ser litt rar ut i perioder er det derfor!
Jeg har virkelig savnet bloggen min i det siste, som kan virke litt rart siden jeg når som helst kan begynne å skrive. Jeg savner den plattformen, den muligheten til å dele ting jeg trenger å dele. Ikke bare ting jeg trenger å dele, ting jeg vil dele. Det er vel egentlig flere grunner til at jeg ikke har gjort det er delvis fordi jeg føler jeg må ha alt klart før jeg begynner. Planer for innlegg mange måneder fram i tid, planer for innlegg jeg ikke vet om jeg er klar for å skrive. Det er så rart å bare dukke innom med et innlegg når jeg føler for det, det blir så fort en ting jeg føler jeg må gjøre. Men det er jo ikke slik det skal være. Det er jo ikke slik det skal være, på min egen blogg. Jeg blir så påvirket av andre bloggere, instagrammere eller youtubere, folk som har innhold å poste hver dag. Men de fleste av de som poster slike ting daglig har det som en jobb, ikke bare en hobby slik som meg. Det blir jo helt feil for meg å sammenligne med med folk som lever av dette, folk som har gjort det i mange flere år enn meg. 

En annen ting er det at jeg føler jeg på en måte skuffer meg selv med typiske hverdagsinnlegg. Jeg vet det høres litt rart ut, men hele grunnen til at jeg startet opp bloggen for å begynne med var å dele personlige ting, ting som viste seg vanskeligere å dele enn jeg først trodde. Jeg har vært kronisk syk i 10 år nå, og målet var hele veien å være åpen om det, å skrive om de tingene jeg føler folk trenger å vite. Med en slik kronisk sykdom så er det så mye som foregår som folk ikke har noen mulighet for å vite om, med mindre folk som lever med det åpner opp om det. Det er til og med ting jeg har funnet ut gjennom årene som fagfolk ikke skjønner, hvordan kan jeg da forvente at hvilken som helst annen person skal vite det? Planen har hele veien vært å dele disse tingene, men det er så mye tyngere enn jeg var klar over. Jeg har fulgt utallige influencere i det siste som har slitt med forskjellige typer kronisk sykdom, men som er så åpne og ærlige om det de sliter med. Det motiverer meg så mye til å være mere åpen selv, fordi jeg har lært ting jeg aldri i verden har kommet til å lært hadde det ikke vært for at disse folkene var modige nok til å åpne seg selv på denne måten. De måtte jo også starte en plass, og jeg tviler på at det kan ha vært lett. 

Hvem vet, kanskje kommer det flere innlegg framover? 
Heisann, håper alle hadde en fin Halloween på Tirsdag! Det hadde jeg hvertfall. Jeg holdte meg hjemme på Halloween, som jeg vanligvis gjør, og bare koste meg med skrekkfilm og godteri. Masse godteri, hehe. Dette er min favoritmåte å tilbringe Halloween hvertfall! Vi hadde også Halloween aksjonsdag på skolen, så da ble det en liten Minnie Mus look på meg. Alle disse bildene av huset vårt skulle egentlig bli postet før Halloween/på Halloween, men jeg fikk det litt travelt så det ble det ikke noe av. Bedre sent enn aldri da!

Som dere sikkert ser på bildene er vi ganske stor fan av Halloween. Vi var i USA rundt (eller på?) Halloween når jeg var veldig liten, og fikk med oss mye av pynten og festivitetene der. Og helt siden da har det bare blitt mer og mere pyntet her i huset. Vi begynte også å skjære ut gresskar for noen år siden, og i år holdte vi oss til et aldri så lite tema. Pappa og Neo laget Jack Skellington (the pumpkin king) fra Nightmare Before Christmas, Amanda lagde Oggy Boggie man, og jeg lagde den ikke helt feilfrie Zero.

Er Halloween en like stor greie hos dere?

#halloween2017mood
Heisann, håper dere har fått en fin start på helgen! Dro ute på verandaen tidligere i går for å ta noen bilder, og med en gang Neo kom hjem fra barnehagen kom han løpende, satte seg ned på fanget mitt og begynte å smile til kameraet. Noen har lært, hehe! Jeg har hvertfall hatt en ganske fin Fredag hvertfall, har ikke fått gjort alt jeg skulle gjøre, men har for første gang denne uken noen timer uten migrene, så jeg har bare slappet av med noen episoder Simpsons, og skrevet noen skriverier. Håper å få gjort unna litt mere i dag, men hovedtingen på to do listen er å lage kort til farmor som feirer bursdag i morgen. Har jeg nok inspirasjon kan kortet være ferdig på null komma niks, men har jeg ikke inspirasjon kan det fort ta hele dagen.. krysser fingrene for det første!

Genseren jeg har på meg kjøpte jeg for bare 5$ på en butikk i USA, litt usikker på hvordan butikk, men tror faktisk det var J.C.Penney. Tightsen er hjemmesydd av mamma. Digger den, perfekt for høsten. Passer litt dårlig å poste dette nå, siden jeg har en ny hjemmesydd kjole jeg tenkte å vise senere!
Ahh, er det noe jeg virkelig hater så er det å være syk, er det noe jeg hater enda mere er det når det fører til legevaktbesøk. Har vært syk med forkjølelse/influensa i en uke nå, og da pusten min bare ble verre (takk til deg, astma) og medisinene ikke fungerte, ble det legevaktbesøk. Fikk en ny medisin som jeg skal stå på noen dager, så nå gjennstår det bare å vente å se om den fungerer bra nok. I tillegg til legevaktbesøket i helga hadde jeg endelig ny time til nevrolog i dag, en time som jeg egentlig skulle fått i Mai. Fikk hvertfall en ny forebyggende for migrenen å prøve ut, etter at den forrige ikke funket heeelt som den skulle. Var først snakk om å sette meg på en hjertemedisin (de bruker alle slags rare medisner for migrene forebygging), så ble jeg sendt til ekg for å sjekke at hjerte mitt tålte det, og etter både fin ekg og lang ventetid fant vi ut at jeg ikke kan stå på den likevel, på grunn av astmaen. Tror ikke enda mere forverring av astmaen er noe jeg trenger oppe i alt dette, så da ble det noe annet! Menmen, nå skal jeg gå å ta en dusj også slappe av litt, for formen er virkelig ikke på topp nå, så slenger jeg med et bilde fra en god stund tilbake, der jeg hvertfall ser litt mindre meh ut enn jeg gjør nå.
Jeg og ei veninne tok turen ned til Valdres for noen helger siden, og jeg har endelig fått sett over bildene. Gjorde plutselig en haug ting på en gang, og satt igjen med mange bilder jeg ikke hadde fått tid til å se over, men nå har jeg endelig fått begynt å se over de. Selv om været ikke var helt på vår side hadde vi en kjempefin tur. Jeg har aldri vært i Valdres før, bare kjørt gjennom, og jeg tror jeg var 1 år da, så det var fint å få dratt dit. Valdres var hvertfall veldig fint, selv med masse regn og tåke!
Hei! I dag var første dag tilbake på skolen igjen for min del, og jeg skal ikke påstå det var lett å stå opp i morgest. Når døgnrytmen er helt på tryne og migrena bestemte seg for å slå inn akkurat i det jeg la meg i går  var det ikke akkurat lett å få noe søvn. Men men, jeg overlevde og fikk dagen oversått hvertfall. Vi har heldigvis en ganske kort og chill dag i morgen, også er det helg.

I år går jeg påbygg, for å få generell studiekompetanse, men jeg har valgt å dele året over to år, slik at det blir litt mere overkommelig. Husker ikke helt hvor mye om migrenen jeg har skrevet om her, men den plager meg hvertall såpass mye at jeg fant ut at dette er den beste løsningen, både for at jeg skal kunne ha et liv på siden av skolen, og ikke miste halvparten av undervisningen. Jeg gleder meg hvertfall til å få et litt mere overkommelig år, selv om det da tar lengere tid å fullføre. Så i år har jeg bare noen få fag å forholde meg til. De av dere som går på skole, har dere rukket å begynt enda? Her i huset er det en smule kjipt å ha begynt, når Amanda ikke begynner før over helgen.

Ble ikke heelt fornøyd med antrekksbildene fra i dag, så her er noen jeg tok for noen dager siden, i mellom en runde høljeregn og en ny! Så jeg dro altså ikke på første skoledag med blomsterkrans, hvis noen lurte.
Hei dere. Har vært så opptatt de siste dagene at det føles som en evighet siden sist, og jeg har så mange nye innlegg jeg gleder meg til å dele! Men først trenger jeg faktisk hjelp fra dere. Som dere vet har det vært mye tull med Norwegian på reisen vår i sommer, og nå har det seg slik at de nekter å dekke at de KNUSTE, fullstendig KNUSTE kofferten min i småbiter. Kofferten min er nå, etter å ha blitt skadet mens de hadde den, helt ubrukelig. Kofferten har bulker rundt hele som blandt annet gjør at den ikke står lengere, og delene på innsiden som skal holde den, vel..i koffert form, er helt knust (se bildene). Etter å ha delt bildene med Norwegian på mail uten at de har noen som helst interesse for å dekke skadene, har jeg bestemt meg for å gå offentlig med det, å dele det her og på facebook siden deres. Jeg synes overhode ikke at det er greit at de holder på slik og ikke har noen interesse for å hjelpe kundene sine, og etter å ha gitt de sjansen til å rette opp privat har jeg ikke mye valg igjen. Jeg hadde satt utrolig mye pris på om dere kunne ha likt eller kommentert innlegget her, og backet meg opp litt! Og her ser dere hvordan kofferten min (som ikke hadde en ripe) nå ser ut:
Hei dere! Føles ut som en evighet siden jeg har skrevet noe her, så tenkte å poste en liten oppdattering her. På Tirsdag gikk jeg ut i ferie, da jeg HELDIGVIS ikke kom opp i eksamen, så nå har jeg bestått vg2! Tenkte å skrive litt opp planene mine for neste år når det nærmer seg skolestart igjen, men i mellomtiden holder vi på å forbrede oss på ferie. På Søndag formiddag reiser vi til LA, og sommerfuglene er her! De siste dagene har gått helt enormt fort, og jeg har fortsatt en del å gjøre før vi reiser. Har heldigvis kommet godt i gang og ordnet hamsterburet, skrevet liste til dyrepasseren, og pakket det meste som skal i kofferten. Nå holder jeg på å ta over filmer og sanger til tab'en så jeg har til flyet, også ble vi ferdig med pappa's bursdagsfeiring i sted siden vi er i USA når han har busdag. Siden dyrene blir passet hjemme har kaninene flyttet ut i kjelleren til en veldig stor innhegning slik at de har mye plass og boltre seg på når vi er borte, men deres bur må fortsatt ordnes en gang til før vi drar. Også er det en del andre ting som må ordnes!

Greide ikke bestemme meg for hvordan bilde jeg skulle slenge med her, så det falt på dette av mitt og Neo's kunstverk fra tidligere i dag når vi pyntet platten med fargerike kritt! Kritt forsvinner jo lett når der regner, selv på tre, så vi nøt muligheten til å tegne akkurat her. Oppdaget etter vi var ferdige at han også hadde pyntet på innsiden av uteburet til kaninene (det går også lett bort), og det var jo egentlig kjempesøtt at han pyntet litt hos dem (nei han tegner ikke på ting han ikke får lov til, var noe annet ute med krittene).

Instagram @arielsamdahl

Heihei! Hvordan har dere det i dag? Jeg har omtrent ikke gjort noen ting de siste to dagene, har vært helt slått ut med migrene. Har sett så mange som har prøvd daith piercing mot migrene i det siste, så jeg bestemte meg for å prøve det selv. Er veldig blandede meninger om den funker eller ikke, men jeg har ikke akkkurat noe å tape på å prøve. Bestilte meg spontant piercingtime tidligere i dag, så nå ble det daith piercing på meg også! Veldig glad for at jeg bestemte meg for å gjøre det nå, og ikke ventet enda lengere, for nå er det rett under 6 uker til vi drar på ferie, og det er 6 uker du skal vente med å bade. Med andre ord, hadde det ikke blitt i dag hadde jeg måttet vente til etter sommeren.

Kan ikke si om den fungerer enda, siden den bare er et par timer gammel, men skal selvsagt oppdatere når jeg kan si noe mere. Å ta piercingen var ikke akkurat smertefritt da en nål stikkes rett igjennom nerven (au!), men det verste var hvertfall over fort. Synes hvertfall den er kjempekul, og er definitivt verd et forsøk.
I dag feiret vi bursdagen til Neo, som ble hele 4 år i dag. Med et par ekstra fridager hadde jeg nok tid til å ta på meg pyntingen av muffinsene og kaken som mamma bakte, så da ble det dinnosaurkake etter Neo's ønske. Jeg brukte rimelig lang tid i går kveld på å pynte dinosaur kaken, og jeg tror jeg trodde jeg var en smule flinkere til å pynte kaker enn jeg er, men Neo ble hvertfall fornøyd! 
Wii, endelig fikk jeg sett den! Er så gira på den nye Disney filmen at jeg høres ut som en liten unge her jeg sitter. Men hallo, hvordan kan man ikke være gira? Den inneholder både en Disneyprinsesse, eller høvdingsdatter, en vakker øy i midten av havet, havet, og en hel haug nydelige sanger. Filmen var like bra som forventet, og nå er jeg enda mere hektet på sangene en jeg var til å begynne med. Vaiana sangene er de som går igjen i vennegjengen hvertfall! Gleder meg til å se om det har kommet noe Vaiana ting i Disney i sommer. Om ikke dere har skjønt dette allerede, så vil jeg hvertfall anbefale alle Disneyfans der ute å se filmen. Føler jeg blir like trukket mot havet som Vaiana bare av å se filmen jeg. Kan det bli sommer så jeg kan dra ut i havet snart eller?

 Heisann! I dag tok jeg, mamma og Amanda oss en liten roadtrip til Sverige. Vi ville først ikke kjøre dit om vinteren, siden det er høyt opp i fjellene og ofte glatt, men siden det en stund her ikke vært noe snø, bestemte oss for å dra likevel. For noen dager siden begynte det å snø igjen, men siden vi allerede hadde planlagt det, dro vi likevel. Vi hadde det veldig fint, men kjøreforholdene var ikke noe å skryte av. Den første delen av veien var det så vått, så det kom sånn flimmer på ruten uansett hvor mye vi spylte det av. Litt senere kjørte vi ganske lenge bak en utenlandsk lastebil som kjørte i 30 ish km/t i 70/80 sone, mest sannsynlig med sommerdekk. Enda litt høyere opp i fjellet ble veiene ganske glatte, og det var mye snøfyk som gjorde det vanskelig å se, og på vei tilbake igjen var det så mye snøfyk at vi så omtrendt ingenting (se selv på de nederste bildene). I tilegg til de dårlige kjøreforholdene så var det så mange uansvarlige sjåfører på den strekningen i dag. Folk kjørte forbi, altså i motsatt kjøreretning, når vi enten kjørte fartsgrensen, eller like under fordi det var for glatt til å kjøre fartsgrensen. Dette er så irriterende fordi de ødelegger ikke bare for seg selv, i verste fall kan deres uansvarlige kjøring føre til at de krasjer inn i oss, eller så kan vi måtte stoppe å hjelpe noen etter en ulykke de selv kunne til. Selvfølgelig var det også VELDIG kaldt på Storlien, bare på den korte turen i mellom butikkene og bilen og vi var gjennomfrosset. Det kan diskuteres hvor gøy alt dette var, men vi hadde hvertfall en veldig koselig tur! Forresten så er jakken og cardiganen jeg har på meg er fra Primark, buksen fra H&M, og t-skjorten er sydd av mamma.


 
Heiii dere, beklager lite oppdateringer fra min side de siste ukene. Jeg er fortsatt i praksis, som egentlig er mere enn jeg greier, så jeg har stort sett brukt fritiden min på å sove eller slappe av. Har vært så utslitt de siste ukene at selv med 10 timer søvn føles det som jeg knapt har sovet i det hele tatt. Håper det bedrer seg når jeg blir ferdig med praksis, og når det begynner å bli litt varmere og lysere ute. Tviler på at jeg får inn så mange blogginnlegg før praksis er over hvertfall (2 uker igjen), siden slike oppdateringer ikke er spennende. Over til noe litt mere positivt, vi så filmen Trolls i helgen, og jeg ble veldig positivt overasket! Det var en veldig fin film, med masse kjempefin musikk, så den anbefaler jeg dere å se. Umulig å ikke komme i godt humør etter å ha sett denne hvertfall. Legger med en video av min favoritt scene fra filmen, som jeg har sett igjen og igjen i dag, haha. Og traileren!

   
Heisann, håper dere har hatt en fin Tirsdag! Nå er de to tyngste dagene av uken over, og nedtellingen til helg kan begynne, hehe. Jeg hadde tidligvakt i praksis i dag, så jeg var ute av huset før klokken 7. Etter praksis måtte jeg skynde meg innom skolen for å hente bøker, som jeg rakk bare akkurat., før jeg dro innom 3t og trente litt styrke. Det er så lenge siden jeg var på 3T, og trente styrke med apparater, så jeg tror jeg kommer til å merke det i morgen. Nå ble jeg nettopp ferdig med å skrive en logg fra praksis, så jeg skal ordne meg litt god kveldsmat, også sette på en ny sesong med SVU som kom i posten i dag (dagens høydepunkt). Dagen i dag har vært veldig lang, også begynner jeg å bli forkjølet, så nå gleder jeg meg til å slappe av med litt serie. Jeg har heldigvis seinvakt de neste dagene, så nå får jeg tatt igjen litt søvn (dagens andre høydepunkt, woho).

//Hva har dere gjort i dag?

 
TRENE MERE OG SPISE SUNNERE:

Denne må jeg bare ta med i år også, slik som mange andre. Dette var jeg langt i fra flink til å følge i 2016, så jeg prøver igjen! Jeg har ikke satt strenge mål her, slik som å kutte ut sukker og trene hver dag, men å generelt spise sunnere og trene mere står på planen

IKKE BIDRA TIL UTRYDDING AV FLERE DYR:

Dette gjør jeg heller ikke fra før av, men skal bli enda flinkere og mere klar over hva som kommer fra nesten utrydningstruede arter i år. Noen eksemper på hva som kan gjøres for å ikke bidra til utryddingen av flere arter er å ikke spise haifinnesuppe, og ikke spise på plasser som selger haifinnesuppe (for da støtter du det også), ikke kjøpe haiprodukter, og ikke handle på plasser som selger haiprodukter. Dette er bare noen av tingene som kan gjøres for å beskytte dyrene, og disse tingene er bare for å beskytte haiene, som desverre også nærmer seg utryddningstruetdesverre, men med litt research er det lett og finne ut hva som kan gjøres for å beskytte flere arter!


BRUK MINDRE PLAST:

Dette er også et veldig viktig mål for 2017, å bruke mindre plast/hvis mulig kjøpe produkter med mindre plast emballasje. Dette målet, slikt som målet over, går ikke bare utover meg, men hele jordkloden. Plast er noe av det mest miljøfiendtlige som finnes, og vi mennesker bruker så utrolig mye av dette. De aller fleste produktene vi bruker til hverdags har plast emballasje, men det er likevel enkle ting som kan gjøres for å bedre litt, som å slutte å bruke plast sugerør og plast poser. Det er så lett å ha med seg gjenbrukbare poser på butikken, og spare miljøet litt. Å kutte ned på plast sugerør (hvertfall på plasser nær strender!) kan faktisk spare noen liv.

GJØRE MITT BESTE: Dette er ganske selvforklarende, men jeg skal hvertfall bli flinkere til å gjøre mitt beste! Uansett om det kommer til skolearbeid, trening, eller bare generelt.


BRUKE BLOGGEN BEDRE:
Dette er det siste målet jeg har kommet opp med hittil, å bruke bloggen bedre. Jeg har perioder hvor jeg blogger mye, også perioder uten et ord, og slik går det hele året. I perioder hvor det er mye skolearbeid og slikt blir det selvsagt mindre blogging, for jeg vil poste ordentlige innlegg når jeg først poster. Jeg skal prøve å holde innleggene litt mere jevnt utover, isteden for slike mye blogging/ingen blogging perioder. Dette vet jeg ikke om jeg greier å holde, for når det først blir lange perioder med blogging blir det et sånt press på å holde bloggingen oppe, og jeg vil ikke at bloggen bare skal bli mas. Del to av målet håper jeg hvertfall å få fulgt da! Å bruke bloggen mere nyttig, å skrive mere personlige innlegg, og innlegg om viktige ting som jeg virkelig bryr meg om, slik som de to målene over.


TATOVERING:

Jeg har hatt lyst på tatovering så lenge jeg kan huske, og siden jeg fyller atten i år håper jeg å få tatt tatovering da. Tatoveringer koster jo selvsagt penger, så det kommer jo an på om jeg greier å spare opp. Tatovering er uansett noe jeg skal ha før eller senere!
Nå er 2016 offisielt over (begynte det ikke nettopp?), og før vi kommer ordentlig i gang med 2017 tenkte jeg og poste noen av mine highlights for året. Jeg fikk faktisk gjort veldig mye av det jeg ville i 2016, men jeg satser på å få gjort enda mere neste år. Jeg fikk til og med opplevd en av mine største drømmer, som jeg trodde var ganske uoppnåelig der og da!

TILBRINGE EN MÅNED I FLORIDA:

Dette var helt fantastisk, og er definitivt en av de beste tingene som skjedde i 2016! Vi bodde de første to ukene i paradis, aka et kjempefint (og stort!) hus vi leide, i et kjempefint område, med privat svømmebasseng, og første rads utkikk til ville alligatorer. Vi var i Orlando, og Clearwater/St.Petersburg, og besøkte også den nydelige øya Honeymoon Island. Vi fikk shoppet mye, besøkt Disney parkene og Universal Studios parkene flere ganger, og rett og slett bare kost oss. Her tok jeg også kjempemange bilder som jeg er kjempefornøyd med å ha til å se tilbake på.


HAIDYKKING
Haidykking! Det beste som skjedde i hele 2016, også en av mine største drømmer siden jeg begynte på dykkekurset. Jeg hadde på forhånd bestilt haidykking i akvarium, siden sannsynligheten for å se en i havet var alt for liten, men før jeg viste ordet av det var jeg så heldig å få se en hai rett forran meg ute i havet. Å få komme så nær disse utrolige skapningene var helt fantastisk, og jeg håper å få gjøre det igjen.


SE SOLOPPGANG OG SOLNEDGANG
En av de tingene jeg ville se, og ble overasket over at skjedde, haha. Soloppgang var litt utenfor rekkevidde da jeg ikke står opp tidelig, men da vi sto opp klokken fem for å kjøre ned til Clearwater og dykke, fikk jeg se en nydelig soloppgang over havet. Også så vi solnedganger både i St.Petersburg (det var den lille turen på stranden der som gjorde meg så klar over all skaden vi påfører planeten vår btw), og i Orlando.


LONDON TUR:

Enda en kjempefin reise, som jeg er så glad vi fikk til. Jeg virkelig elsker å reise, å håper jeg får gjort mye av det fremover, bare så synd det koster penger!


ADOPTERE NALA

Jeg fikk også adoptere denne flotte frøkna i sommer, etter å desverre måtte si hade til en av verdens beste kaniner så alt for tidlig ❤︎ Å miste Olivia var det tyngste som skjedde hele året, og jeg kommer til å savne henne i veldig lang tid fremover, men jeg er likevel veldig glad for at vi fikk Nala som tilskudd til kaninfamilien.DYKKETUR TIL HITRA:

Innser nå at dette ikke står i noen som helst rekkefølge, men det får bare være! I vår dro jeg, pappa, en veninne, faren hennes, og noen andre dykkere på dykketur en helg på Hitra. Dette var en kjempefin dykkehelg, med masse dykking og kule opplevelser.


RØROS WEEKEND:

Dette har ikke blitt nevnt på bloggen enda, men i høst (på bursdagen min, to be exact) dro jeg og noen venner på hyttetur til Røros. En kjempekoselig helg med blandt annet aking, grilling av marshmallows, og en tur til Røros sentrum for å se litt der. 
Hei dere! Føler jeg bare må begynne innlegget her også med å beklage at det har vært så lite blogging den siste tiden (eller lite tegn til liv sånn generelt på de fleste sosiale medier fra meg), har så mye å gjøre at jeg har ikke sjans til å få gjort unna alt som er prioritet en gang. Som jeg nevnte i sist innlegg er jeg i praksis nå, som tar veldig mye av tiden min. Nå så har jeg nettopp levert logg fra uke 2 i praksis, og nå prøver jeg å øve til en samfunnsfagprøve jeg har i morgen, men ahh samfunnsfag (?!). Nå blir det heldigvis høstferie snart, en much needed pause! På Søndag så drar jo jeg, Amanda og mamma til London også, så det gleder jeg meg mye til. Tar med pc? en min i tilfelle jeg får tid til å skrive et blogginnlegg eller to imellom all shoppingen. Skal hvertfall ta haugevis med bilder denne runden, så om det ikke blir blogget/blogget så mye mens vi er der kommer det etter hvert (det gjør også før og etter bildene av håret mitt, har ikke glemt de!). Nå må jeg nesten øve litt mere, finne ut av ansvarsfordelingen mellom stat, fylke og kommune er. Håper dere får en fin Torsdagskveld videre! 
Hei dere! Nå begynner det å bli på tide med en oppdatering her, jeg har vært såpass opptatt den siste uken at jeg ikke har prioritert blogging, men jeg håper jeg får skviset inn tid til det fremover. Den siste uken har det gått i et med innleveringer og prøver, har lest så mye om taushetsplikt og pleieplan de siste dagene at jeg tror jeg blir gal snart, og allerede neste uke begynner vi i praksis.Siden sist har jeg vært en tur til frisøren, og klippet av ganske mye, og stripet (balayage striper). Det var utrolig godt å få klippet håret, langt og tykt hår er slitsomme greier altså! Ordentlige før og etter bilder kommer etterhvert, når jeg får tatt etterbilder. Stripene vises ikke i dette bildet pga dårlig lys, men her er hvertfall en sneak peak! 
Hei dere! Det er helt rart å tenke på at det er høst allerede, føltes som det ble 2016 i går. Jeg har veldig blandede følelser for den høsten her, jeg liker vanligvis ikke høst i det hele tatt, men nå begynner jeg å tro at det kanskje går greit med høst likevel. Vi får vente å se om det er like greit når det blir ordentig surt ute, og er mørkt når jeg står opp, og når jeg kommer hjem fra skolen. De to tingene er så høyt på listen over ting jeg veldig, veldig sterkt missliker, så det blir jo kjempegøy som alltid. Uansett, her har jeg samlet noen av planene mine for høsten 2016, både store og små planer og så får vi se om jeg greier å henge med på noen av de *kremt*.


♥ Komme inn i gode treningsrutiner igjen! Dette er veldig høyt på listen over planene mine for høsten, for nå har jeg kommet helt ut av rutinene mine.

♥ Henge med på skolearbeidet, og få bra karakterer. (Denne trengs vel egentlig ikke forklares noe nærmere?)

 Londontur! I høstferien stikker jeg, mamma og Amanda en tur til London, noe som jeg ser veldig fram til. Gleder meg til å få fylt opp skapet med enda flere nye klær, og ikke minst bare nyte London. Denne gangen skal kameraet bli mere flittig brukt også! Vi var i London i Februar i fjor, men da endte jeg nesten ikke opp med å ta noen bilder, så der skal det skje noen forandringer nå.

 Redigere og poste video fra Florida. Har ikke begynt å se på videoklippene enda for det er såå mange, men har planer om å begynne på den så snart jeg får tid.


 Feire bursdagen min. Bruker ikke å gjøre så alt for mye ut av selve brusdagsfeiringen, meen da er det bare et år igjen til jeg blir myndig (og kan ta tattovering). Pluss at hallo, er jo alltid fint å ha bursdag.

 Blogge mere! Ikke å ha som mål og poste flere innlegg om dagen eller noe, men å bli flinkere til å poste når jeg vil. Jeg elsker å blogge, men er alt for dårlig til å faktisk poste ting jeg vil poste.

 Bli flinkere til og ordne fristende skolelunsjer. Jeg er ganske flink til å ikke bruke penger i kantina, selv om lunsjen min er ganske kjip til tider, men det skader ikke og prøve å få til lunsjer som faktisk frister. Det gjør det så mye lettere og komme seg igjennom skoledagen!

 Bli flinkere til å gjøre det jeg sier (tenker) jeg skal. Dette gjelder for alt egentlig, og generelt bli flinkere til å holde avtaler med meg selv. Dette skjer så alt for ofte, at jeg planlegger å trene, eller planlegger det og det prosjektet, men aldri kommmer i gang med det. Eller starter på flere ting, men ikke fullfører. Det er så kjipt for tingene blir hengende over meg til jeg til slutt gjør det, så det hadde spart meg mye tid og stress hadde jeg bare hadde gjort det til å begynne med.


//Hvordan planer har dere for høsten?
 


 


 
Okei, så 10 timer på akkuttmottaket (?!) og en overnatting på lungeavdelingen på sykehuset var ikke akkurat det gøyeste jeg har gjort i 2016 så langt. Takket være fraværsgrensen skal alle til legen for en liten forkjølelse nå for tiden bare for å få en skriv som sier at du er syk, og jeg er rimelig sikker på at det er grunnen til at jeg ikke fikk komme inn. Så da måtte jeg til legevakten på sykehuset isteden, også til akuttmottaket der jeg måtte vente i 10,5 timer før jeg fikk snakket med en lege. 10 timer på et AKUTTMOTTAK, sånn skal det ikke være. Rundt 2 tiden i natt fant de ut at de skulle legge meg inn, da hadde jeg vært på sykehuset siden klokken 12 på formiddagen. Det viser seg at jeg har en virusinfeksjon i lungene, forverret astma, og jeg har stått på for svake astma medisiner en stund nå som ikke akkurat gjør saken noe bedre, så da ble det og puste litt vanskelig. Fikk heldigvis dra hjem i dag med medisiner, så nå må jeg bare vente til jeg får tilbake pusten.

Så...hva har dere gjort så langt i helga?

 Heisann! Jeg har føler jeg har så mye og gjøre for tiden, så bloggingen blir desverre ikke prioritert. Nå er det bare noen få uker igjen til sommerferie, og etter det kanskje et par uker med litt bedre tid før vi drar på ferie. I dag er det akkurat 1 måned til vi drar til USA, og da blir det forhåpentligvis litt mer interessante blogginnlegg! Jeg kommer nok ikke til å ha flere innlegg om dagen, eller innlegg hver dag, men når jeg får tid vet jeg at jeg ikke kommer til å ha for lite og skrive om. Nå må jeg avslutte innlegget her, ville bare stikke innom å si at mere blogging kommer, men akkurat nå sjonglerer jeg litt vel mange baller i luften som det er! I mellomtiden: her er bilder av dagens middag, fordi jeg følte for å poste bilder av en fotogen hamburger.Håper dere har hatt en kjempefin 17.Mai, det har vi her i huset hvertfall! Været her i Trondheim har ikke vært helt topp, så det var ganske godt å komme inn i varmen igjen etter å ha sett på toget. Vi har hatt så mye god mat i huset i dag at jeg tror nesten ikke jeg greier å spise noe mere før helga (yeah right), kjempegod marengskake og tapas to die for! Har ikke tatt så mange bilder i dag faktisk, ser nesten ut som det var bare meg og Neo hele dagen, men det var det altså ikke. Her er uansett noen bilder fra dagen min! Etter vi kom inn fra å se på barnetoget har vi vært inne resten av dagen, og bare kost oss med god mat, quiz, ferievideo fra vår forrige USA tur, og selvfølgelig de standard 17.Mai tv programmene. !7.Mai programmene i år var ganske skuffende, det var nesten ingen ting fra Trondheim, og live videoen til Adressa, fra toget i byen var sååå dårlig kvalitet/filmet. Ble mye bedre når vi satte på ferievideoen i steden, ååå som jeg gleder meg til vi drar tilbake. Uansett, dette var det jeg hadde å si fra i dag, nå skal jeg gå og ta meg en dusj, og  prøve å få nok søvn til og overleve skoledagen i morgen, så god natt fra min side av kloden. Aka. deres side også :):)

Dag en med studiedag denne uken og jeg har fått inn hvor mye øving? Så langt en time, kanskje to. Men på den lyse siden så har jeg funnet ut av hva jeg skal gjøre Tirsdag og Onsdag, hva jeg skal lese og slikt, så jeg tror det kommer til gå greit. Også har jeg fått levert griserapporten som var på lang overtid! Jeg har også fått støvsugd, hatt kaninene ute i finværet, og fått mye sol og frisk luft selv. Jeg aner ikke hvor mange grader det er i dag, men varmt og godt er det hvertfall. Vi har ikke tatt ut møblene våre enda, men siden jeg ville sitte ute så ble det en diy sofa som er såå god å sitte i. Kaninene er rett rundt hjørnet på verandaen, og koser seg, med mye skygge og kaldt drikkevann. Passer meg midt i blinken med supert vær og studiedager samtidlig, så jeg kan sitte ute hele dagen og få litt much needed sol. Krysser fingrene for at finværet holder seg lenge!

 
Woho, nå har jeg en hel uke fri! Eller, en blanding av fri og studiedagen, men så lenge jeg kan sove lenge og gjøre alt av skolearbeidet i senga er det bra nok for meg. I tillegg er det meldt 20 grader her i starten av neste uke tror jeg, så da blir det perfekt for meg å ta med kaninene ute for en luftetur også. Når denne uken med fri er over har jeg igjen en siste tentamen, også er sommeren rett rundt hjørnet (nesten hvertfall). Mens vi er inne på temaet om tentamener, gjett hva som skjedde i det Engelsk tentamenen startet i dag? Jeg hadde akkurat slått på pc'en min, logget inn der vi skulle levere tentamenen, og ventet bare på oppgavene i det pc'en min bestemte seg for at den trengte en oppdatering. Dere vet de oppdateringene som tar en time, og det ikke går an å bruke pc'en i mellomtiden? Etter uttallige forsøk med å trykke på alle knappene, og slå den av og på, men det var vist på liv og død at den oppdateringen skulle bli gjort der og da. Men jeg ble heldigvis ferdig tidlig nok uansett! (I følge pappa får du alltid påminnelse før slike oppdateringer, men jeg sverger på at jeg ikke fikk det altså)


 
Så godt det føles å være ferdig med den verste tentamenen! Jeg ble faktisk ferdig ganske tidlig, og dro rett til 3T for å svømme litt når jeg var ferdig, så nå gjennstår det bare å se hva karaktereren sier, *krysser fingrene*. Vi har Norsk og Engelsk på Mandag og Tirsdag, også har vi en hel uke med fri/studiedager før vi har tverrfaglig tentamen til slutt. Tiden frem til sommerferien kommer til å gå såååå fort, hvertfall med alle de fridagene. Jeg ble så glad i går da jeg kom på at siden det er Mai på Søndagen, kan jeg da si at vi drar til USA neste måned. Det er riktig nok helt i starten av Mai, og vi reiser helt i slutten av Juni, men neste måned dere, det er jo snart! Her er det ei som hvertfall er i full gang med nedtellingen, hehe.

Fikk inn litt øvelseskjøring også, og jeg kan forsikre dere om at disse bildene er tatt mens vi står parkert :) Smekke opp et speilreflekskamera å begynne å ta selfies mens jeg kjører troooor jeg er på listen over ting som ikke anbefales å gjøre i trafikken.


 Jg hadde ikke planlagt å lage en bursdagsvideo til Neo, men plutselig fikk jeg en knall ide og så for meg hele videoen i hodet. Bildene, videoklippene og alt var helt klart, så når muffinsene sto i ovnen måtte jeg bare finne alle bildene og klippene og ha dem inn i redigeringsprogrammet så fort som mulig før jeg glemte det. Et par timer og en tur på treningssenteret senere, pluss noen små justeringer i dag og den er ferdig! Blir så fornøyd når jeg får slike ideer og kort tid senere har fått det til slik som jeg så for meg. Jeg ble jo ikke interessert i filming og video redigering før 2016, og alle videoklippene pappa har tatt før der har jeg mer eller mindre ikke tilgang til, men med noen bilder her og der følte jeg likevel at jeg fikk til videoen ganske bra :) Så denne blir postet så tidlig som jeg får til i morgen! Skal prøve å få lagt ut bilder av de ferdige Frost muffinsene, og Biler kaken som mamma står for når de er helt ferdige.
 Denne tightsen her er jo helt genial. Jeg går jo relativt ofte rundt med de typiske Nike Just Do It klærne, men jeg er mere den personen som har den samme tingen på to do listen ganske lenge før det faktisk blir gjort. Jeg lager med nye to do lister hele tiden, hvor halvparten av de ufullførte pliktene bare blir flyttet over, uuups. Men til mitt forsvar, når jeg våknet i dag hadde jeg en plan om å få trene, og jeg gjorde faktisk det. Meeen så førte det til at ingen av de andre tingene ble gjort da, for alle sammen vet jo at det tar mesteparten av dagen å finne frem treningsklær, mentalt forbrede seg på å trene, gå de ti minuttene det tar å komme seg til treningssenteret, trene og gå tilbake.  Å ja, det var veldig kaldt å stå ute i "snøstormen" barfot, hvis noen lurte. Tightsen er forresten fra Ebay!Jeg er veldig glad i snø i Desember, og kanskje Januar, MEN IKKE NÅR DET ER SNART MAI.

 


Ariel C
Jeg heter Ariel, jeg er 19 år og bor i Trondheim. Her min finner dere alt i fra innlegg om min hverdag, reiser, foto, diy, til innlegg om miljøet, og dypere ting!


Legg meg til som venn

Arkiv


· November 2018 · Oktober 2018 · April 2018 · Mars 2018 · Februar 2018 · Januar 2018 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Diy · Dykking & Fridykking · Dyrene · Florida 2016 · Foto · Hverdag · Innkjøp · Inspirasjon · Kreativitet · Kronisk Syk · Mat · Personlig · Redd verden litt · Reise · Skjønnhet · Skriverier · Trening · VideoerSøk i bloggen
Linker


· blogg.noDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.