hits

Først av alt: nei det er ikke clickbait. Jeg var i vannet, uten bur, med fult av haier rundt meg. Continue the #storytime

Wææ jeg kan ikke tro at jeg ikke har skrevet om dette enda! Dette er den mest utrolige opplevelsen i hele mitt liv, og jeg har helt glemt å skrive om det! Jeg skrev om begge haidykkene i 2016, men jeg var med på enda et i år. Dette skjedde i sommer da vi var på ferie i Florida. Jeg og pappa hadde booket oss på en ny dykketur med det samme selskapet vi var med første gangen, og selv om jeg hadde sååå lyst å se flere haier, trodde jeg ærlig talt jeg ikke kom til å være så heldig igjen. Jeg hadde fulgt dykkeselskapet nøye på Instagram, og noen dager før dykket begynte haibilder og dukke opp nok en gang. Forhåpningene mine føyk selvfølgelig rett i taket med en gang! Vi sto opp kjempetidlig for å komme oss ned fra Orlando til Clearwater, og jeg husker hvor utrolig trøtt jeg var den morgenen, jeg ville bare sove! Men vi dro likevel! Det første dykket den dagen var helt vanlig, ingenting spesielt skjedde. Også dere, kom vi til dykk to! 

Vi ventet i båten der vi skulle dykke, siden noen dykkere drev og spydfisket (spydfiske = blod i vannet = haier), så vi ville ikke blande oss opp i det. Mens vi ventet i båten så jeg de første ville delfinene jeg noen gang har sett, hele horisonten var dekket av hoppende delfiner. Og jeg var selvfølgelig helt i ekstase! Også begynte en og en dykker fra den andre gruppen å komme opp, og en av de svømte opp til vår båt. Han fortalte oss om alle haiene de så på dykket, og mens han snakket kom en HAIFINNE OPP UTENFOR BÅTEN. En haifinne! Det tok ca. 0.2 sekunder fra jeg så den til jeg sto klar med utstyret, masken på, og kameraet i hånden. Jeg sto og hoppet opp og ned, og kunne ikke vente med å komme ute i vannet. 

Når vi hoppet ut i vannet og begynte å svømme nedover. Jeg husker dette så godt , pappa var like framfor meg, og litt under meg, og så kom en hai svømmende rett i mellom meg og pappa. Pappa snudde seg ikke en gang! Jeg prøvde desperat å få han til å snu seg, men nope. Når han endelig snudde seg så han rart på meg for øynene mine var så store, skulle nesten tro jeg hadde sett en hai! 

Det viste seg at det ikke bare var 1 eller 2 eller 3 haier.. det var så mange at jeg helt mistet tellingen. Disse haiene var her for å jakte. Det var utrolig store stimer med fisk der, også alle haiene rundt som jaktet, også ble vi plassert midt oppi det hele! Både jeg og pappa hadde en sterk misstanke om at dette var oksehaier, men vi trodde ikke helt det var mulig. Oksehaier er en av de farligste haiene i verden, og disse var overhode ikke aggressive! Da vi kom opp på båten etterpå fortalte guiden vår at vi nettopp hadde dykket med black tip sharks, og bull sharks. Vi dykket med oksehaier, en av haiartene i verden med dårligst rykte! Det var et par ganger under dykket at haiene virkelig viste oss hvem som var sjefen, og det kom så godt fram at det er rovdyr vi snakker om her. Men  vi kom unna uten en eneste ripe, og med det beste opplevelsen i boks!

Det er sikkert alt for mange utropstegn i innlegget her, men dykking med haier var min største drøm, og jeg kan ikke tro at jeg var så heldig og få oppleve dette en gang til. Nå har jeg to haidykk i det ville, og et i Florida aquarium! Jeg var så utrolig sjokkert og lykkelig under dette dykket, at jeg omtrent glemte å ta bilder, har bare noen få. Jeg, som omtrent lever med kameraet rundt halsen eller hånden, glemte å ta bilder!

Hei! Begynner å bli en stund siden sist, har vært  rimelig opptatt den siste tiden med å ligge i bassenget eller et annet sted i solen, prøvd å bli litt mindre hvit. Prøver å suge til meg så mye sol som mulig når det faktisk er sommer her! På Fredag tok jeg, Amanda, Neo og mamma oss en tur til stranden. Dro dit for å se om vi fant noe plast (skaffet oss en kjempepose fra finn havplast som vi jobber med å fylle opp), men endte opp med å bade litt også. Fant nesten ikke noe plast i det heletatt, som er kjempebra! I dag tok hele familien seg en tur til en annen strand (les: tusenvis av kjempeharde steiner) for å fridykke litt, og fant nesten ikke plast der heller, hverken på land eller i havet. Jeg og Amanda raidet våtdrakt skapet til pappa før vi dro, for havet er ikke akkurat varmt. Gøy med litt fridykking var det hvertfall! Å ja, det er en stor dunge tang jeg har på hode, because why not? 


Ariel C
Jeg heter Ariel, jeg er 19 år og bor i Trondheim. Her min finner dere alt i fra innlegg om min hverdag, reiser, foto, diy, til innlegg om miljøet, og dypere ting!


Legg meg til som venn

Arkiv


· Desember 2018 · November 2018 · Oktober 2018 · April 2018 · Mars 2018 · Februar 2018 · Januar 2018 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · DIY · Dykking & Fridykking · Dyrene · Foto · Hverdag · Inspirasjon · Kreativitet · Kronisk Syk · Mat · New In · Personlig · Redd verden litt · Reise · Skjønnhet · Skriverier · Trening · VideoerSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Min Instagram · Min YouTube KanalDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.