hits

Jeg elsker å lage slike hjemmelagde til og fra lapper til julegavene, og tenkte og dele et par av mine favoritter med dere i dag! Denne snømannen har jeg delt for noen år siden tror jeg, men har den med denne gangen også for den er min favoritt. Også er den så lett å lage! 

Gavelappe 1: snømann

Denne er min soleklare favoritt, og jeg lager den hvert år. Som dere ser har kulene til snømannen min mønster kanter, dette er fordi jeg bruker slike punchere, men dette er overhode ikke nødvendig, funker akkurat like bra med å bare klippe ut sirkler for hånd. Til denne snømannen trenger du hvitt papir, oransje papir, svart papir og en farge til du liker. Du trenger også tusj, saks og teip. Du begynner med å klippe ut to hvite sirkler, en litt større enn den andre, en liten nese, en hatt og et skjerf. Alle disse tingene klipper jeg ut for hånd, og de trenger ikke være like på alle snømennene. Så teiper du (eller limer) alt sammen, og tegner på øyne og munn. Jeg har ikke med knappene lengre ned på snømannen, fordi det er der jeg skriver til og fra! 

Gavelappe 2: små julekuler

Disse er veldig små, så du får ikke til å skrive mye på de, men de er perfekte til å skrive navnet til personen gaven er til! Her har jeg seks julekuler, slik at jeg kan skrive for eksempel navnet til lillesøsteren min, Amanda. Da har jeg plass til en bokstav på en kule, også kan du ta akkurat så mange kuler som det er bokstaver i navnet til personen som skal få gaven. Også skriver jeg hvem det er fra rett på gavepapiret. Til disse klipper jeg bare ut sirkler (tegnet av etter flaske topper) og små firkanter som jeg laget hull i, og henger på slik at det skal forestille toppen på kulen. Du kan bruke akkurat de fargene du ønsker, jeg har laget litt forskjellige fargevariasjoner.

Gavelapp 3: store kuler:

Disse er akkurat likedane som de små, bare større. Her kan du enten gjøre som jeg gjorde, og lage flere store og henge de sammen som en lenke, eller en kjempestor en! For å lage disse er det akkurat samme framgangsmåten som de små, du bare gjør alt større. Her får du da plass til å skrive til og fra, ikke bare navnet til mottakeren!
Jeg vil tipse dere on noe som jeg begynte med i starten av i fjor, og kommer til å fortsette med framover. Dette er minnekrukker, også kjent som memory jars. Her har jeg en krukke fra 2017, og en fra 2018. Disse krukkene fyller jeg opp med minner fra året, slik som fly billetter, kino billetter, armbånd fra events, kart fra Disney, og andre ting jeg liker å samle på, og ha å se tilbake på. Jeg elsker ideen med å samle alt i en krukke, for da er det mere begrenset for hvor mye du kan samle på, og alt er på en plass. Hver gang jeg rydder rommet mitt finner jeg slike ting overalt, så det er jo så mye bedre å samle alt i en krukke. Sparer både plass, hindrer at for mye blir spart på slik at det bare blir rotete, og du vet alltid hvor du har det. Krukken til venstre er den første jeg begynte med, så den er ikke like full som den fra i år. I denne krukken har jeg blant annet toppen fra Champagnen fra 18-års dagen min og kvitteringen fra min første tatovering. Krukken til høyre er fra i år, og den er stappet til maks! Her har jeg fly billetter og armbånd fra Bali, samme fra Florida, og Skottland, jeg har også russekort, både mitt og fra vennene mine, og andre koselige ting jeg liker å ta vare på. Jeg skal skaffe meg en ny krukke nærmere 2019, og få spart opp enda mere!

Heisann! Nå tenkte jeg å dele et tips til dere som har hamster, ørkenrotter eller andre smådyr. Å ha drivved i buret til smågnagerne har blitt veldig populært, både fordi det kan se ganske kult ut, og fordi gnagerne elsker det til å både klatre på det, gjemme seg under og til å slipe kjørne sine. Når jeg var innom Tam Lade for en stund siden (og nesten fikk sjokk at hvor sykt dyr en dyrt en bit tre er) fikk mamma den lure ideen at vi kunne dra å skaffe drivved selvv, så det var akkurat det jeg gjorde. Før drivveden kan legges i buret må den renses, måten jeg gjorde det på var å ha all drivveden i den største kasserollen jeg fant, også la det ligge 5 minutter i kokende vann. I skrivende stund er drivveden langt unna tørr, men når den får tørket skal jeg bruke den i mitt neste hamster bur "tema", og kan poste bilder/video av hvordan det blir seende ut. 
Ehh..noen av dere som vet hvordan man bygger en utebod? Nå begynner dere kanskje å lure på hva jeg skal ha en utebod til, da det er ikke til alle (kremt) verktøyene mine og slike ting. Tror faktisk det eneste verktøyet jeg har er hammer og spikere, og det å slå et par spikre inn i en planke er omtrendt all kunnskapen jeg har når det kommer til slike ting også. Det jeg har lyst å bruke det til er kaninene mine. Hvis dere ikke er en smule interessert for kaniner aner dere ikke hva jeg snakker om, så la meg opplyse dere: små kaninbur (inne eller ute) som du kjøper på butikken er en stor no no! Folk begynner og få øynene sine mer og mer oppe når det kommer til hvordan kaniner egentlig skal bo, og jeg begynner og få øynene mine mer og mer åpne for noe slikt til kaninene mine (dette er det største av eksemplene, men det hadde vært såå kult å ha). Altså, jeg har ikke bare øynene mine åpent for noe slikt, jeg er mer KAN NOEN VENNLIGST GI MEG EN SÅNN BOD ASAP.

Meen, så har jeg funnet ut at:

1. Pappa ikke kan hjelpe meg før tidligst sommeren 2017 (kanskje ikke en gang da).

2. Jeg har ikke 9 000 kr - 20 000 kr og bruke på noe slikt, eller noe som helst egentlig.

Så da er den eneste løsningen igjen og bygge noe selv da. HVORDAN SKAL JEG SOM ALDRI HAR GJORT NOE MERE ENN Å SPIKRE TO PLANKER SAMMEN LAGE EN HEL BOD?.  Siden jeg er så løsningsorientert (wut??) har jeg prøvd å finne ut hvordan dette kan gå:En del av meg er sånn "jaa, let's do this! selvfølgelig klarer jeg det" mens en annen del frykter det kommer til å se slik ut:


Haha, dette bilde fikk meg til å le så mye, av en eller annen merkelig grunn. Får garantert ikke til og bygge et hus, hvertfall ikke oppned! Prøvde å lete etter et bilde av noen som hadde failet skikkelig mye på å bygge hus/trehus/bod, men jeg fant ingen. Er det bare meg som muligens kan faile på noe slikt? Dette lover godt haha, er dere ikke enige? ;)
 
Hei! Jeg satte meg ned for å lage/pakke inn noen julegaver i går, men jeg kom ikke så langt. Jeg kom på et bide jeg så for en stund siden, og ville sevfølgelig lage mine egene gavelapper. Disse snømann gavelappene tar ikke så lang tid å lage, og de er ganske søte og pynte på gavene. Hvis du lager mange derrimot kan det ta litt tid! For å få de tre sirklene til selve snømannen brukte jeg en puncher-ting (vet ikke hva det heter, men dere ser bilde under), det går sikkert helt fint å bruke saks, men da vil jeg anbefale å tegne opp en mal først så de blir like.

Det første jeg gjorde var å kutte ut de tre sirklene som blir til selve snømannen. Jeg lagde de to nedeste med mønster, og de øverste er helt rett, men det kan dere gjøre akkurat som dere vil på. Her ser dere hvor stor snømannen er i forhold til hånda mi, fra toppen av hatten til helt nederst er snømannen 19cm. Som dere også ser skal snømannen tapes sammen, for litt finere resultat kan dobbelsidet tape brukes, men vanlig tape ble ikke seende så verst ut heller. Jeg satte tape på hver side sånn at det holdt seg bedre.


Til hatten startet jeg først med å farge et ark med en svart tusj, men jeg gikk over til svart kartong, da det ble enklere og penere. Til skjerfet kan det meste brukes: kartong, gavebånd, garn osv. Her brukte jeg kartong. Snømannen's skjerf er bare surret rundt og tapet fast forran.For mere detaljer er det bare å lage en sløyfe/feste en bit at det materialet som ble brukt til selve sjerfet over tapebiten.


Så er det bare å tegne på øyer, nese, munn og knapper!  På de nederste sirklen skrev jeg til og fra, men det er bare å skrive hva som helst.
 


Ariel C
Jeg heter Ariel, jeg er 19 år og bor i Trondheim. Her min finner dere alt i fra innlegg om min hverdag, reiser, foto, diy, til innlegg om miljøet, og dypere ting!


Legg meg til som venn

Arkiv


· Desember 2018 · November 2018 · Oktober 2018 · April 2018 · Mars 2018 · Februar 2018 · Januar 2018 · November 2017 · Oktober 2017 · September 2017 · August 2017 · Juli 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Oktober 2016 · September 2016 · August 2016 · Juli 2016 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · DIY · Dykking & Fridykking · Dyrene · Foto · Hverdag · Inspirasjon · Kreativitet · Kronisk Syk · Mat · New In · Personlig · Redd verden litt · Reise · Skjønnhet · Skriverier · Trening · VideoerSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Min Instagram · Min YouTube KanalDesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.