hits

Ariel Charlotte

Personlig, ikke privat

  • Skrevet 10.01.2016 klokka 19:24
  • Kategori: Personlig

Jeg skrev et blogginnlegg for en stund tilbake hvor jeg spurte hvor mye det var greit å dele, om det er greit å være personlig på bloggen eller andre sosiale medier. Jeg fikk flere gode svar fra dere, og vil skrive litt mere hva jeg synes er greit å dele. Som jeg nevnte fikk jeg noen gode svar fra dere,  men jeg lærte også litt fra skolebøkene våre, der det står litt om forskjellen på å være privat og personlig osv. Det å være personlig er en veldig bra ting (ikke for personlig selvfølgelig), for det vil si og dele dine personlige erfaringer eller egenskaper. Det er nettopp det som gjør en blogg bra, dele det du er flink til, tanker, opplevelser og erfaringer, både bra og dårlig. Det er det private, slik som krangler og uvennskap vi skal være litt forsiktig med å dele. Jeg er selv veldig stor fan av å lese innlegg skrevet av bloggere som er litt personlig, spesielt når det kommer til kroniske sykdommer, psykisk helse og slike temaer som ofte er tabu, selv om det ikke er noen grunn for det. Jeg kan sikkert skrive en god del til begge de temaene, men det har jeg nå ikke gjort, enda. Jeg håper å gjøre det en gang, siden det var "planen" bak bloggen, men om det blir i morgen eller når jeg er tjue, vet jeg ikke.

Jeg skriver ofte ned tankene mine, fordi jeg liker å skrive og det blir ofte litt mindre all over the place den veien. Det jeg skriver er ikke nødvendigvis for personlig til å deles med verden, det kan kanskje til og med hjelpe noen andre, for jeg er ganske sikker på at jeg ikke er den eneste i verden som føler det jeg føler. Men det har 90% av tiden ikke blitt delt. Jeg tror det eneste som egentlig stopper meg er at jeg bryr meg litt for mye om hva andre folk mener, jeg er redd for å gjøre feil. Greia er jo at alle sammen gjør feil, og samfunnet fungerer slik at uansett hva du gjør eller sier er du aldri "bra nok". Hvis du når målene dine kommer det til å komme nye mål du må nå, og nye etter der igjen. Og la være å gjøre noe kun på grunn av hva andre kanskje kommer til å mene gir ikke mening, for det vil alltid være noen som er uenige.

Tone

10.01.2016 kl. 19:38
Jeg føler jeg kjenner meg igjen mye av det du skriver her - tenker mye på hva folk vil mene om meg, redd for å gjøre feil. Det er så bra det du skriver :)

Rikke95

10.01.2016 kl. 22:14
Noe og tenke over, veldig bra poeng det du skriver her!

kinesinterior

10.01.2016 kl. 22:57
For er bra innlegg! - og du skriver så godt!! Skulle virkelig ønske jeg hadde dine skriverferdigheter :) Men du har veldig rett i hva du skriver, og jeg er veldig enig. Det som er greia er jo det at man må velge ut med omhu hvilke personlige ting man skal dele, spesielt da det gjelder nett, og ikke minst hvordan man formulerer det. Noen ting er morro og interessant å lese om for andre, og kan tilogmed hjelpe, mens andre ting burde bli i hodet, og ikke publiseres ut på nett. Noen ting vil man få respekt for å tørre å dele, mens andre ting vil kanskje få en motsatt virkning. Det som stopper folk fra å dele viktige ting, er jo alltid det at man er redd for negativ respons fra samfunnet. Men da må du huske på det, at om du endag skulle tørre å dele det du trenger å få ut, så kan det hjelpe andre. Også har alle de jeg har hørt om som deler personlige tabubelagte temaer fått myye god tilbakemelding, og ofte er det mange rundt de som har de samme problemene/tankene. - Det er min erfaring iallefall :)

Stå på videre!

kristinerosok

11.01.2016 kl. 00:23
Så fint og reflektert innlegg :)
Så søt navn du har<3 ;)
Ariel C

Jeg heter Ariel, jeg er 18 år og bor i Trondheim. Her min finner dere for det meste hverdagsinnlegg, antrekk, reiser, foto, og dykking. Og innimellom personlige rants om alt og ingenting :)


Search

Bloggdesign

Steg 4: Legg inn koder for kategori og arkiv